Ger la început de februarie. Unde va continua să ningă / Prognoza meteo pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie 2023. Potrivit ANM, luna februarie debutează cu temperaturi pozitive ale aerului în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţii sunt aşteptate în special în intervalul 2 - 5 februarie. Finalul primei săptămâni aduce ger în majoritatea regiunilor.
Filip Stan
30 ian. 2023, 16:01
Ger la început de februarie. Unde va continua să ningă / Prognoza meteo pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie

În Banat, temperatura maximă va avea variaţii mai ales în prima săptămână din interval. Aceasta va creşte în primele zile până la medii de 6 – 7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1 – 2 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 5 – 6 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -6…-4 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mare mai ales în prima jumătate a intervalului, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile şi cantităţi mai importante de apă.

 

În Crişana, temperatura maximă va creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 0 – 1 grad la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 4 – 5 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii în jurul a -6 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

 

În Transilvania, temperaturile diurne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o uşoară creştere spre medii de 2 – 3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua parte a intervalului.

Precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

 

În Maramureş, la începutul intervalului valorile diurne vor fi în creştere până în jurul a 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, vor fi în scădere spre medii de -2 grade. În a doua jumătate din interval, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere spre medii de 1 – 2 grade. Pe parcursul nopţilor, până în jurul datei de 3 februarie, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi va avea tendinţa să scadă până spre medii de -9…-8 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii predominant sub formă de ninsoare va fi ridicată mai ales în prima săptămână, iar în zilele de 2 şi 3 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

Citește și: PROGNOZA METEO februarie 2023. Primăvara vine mai devreme în acest an

 

În Moldova, până în jurul datei de 2 februarie temperatura aerului va fi în creştere până la medii ale maximelor în jurul a 4 grade şi ale minimelor spre -3 grade. După această dată, până la finalul intervalului de anticipaţie, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere; maximele vor ajunge la 1 – 2 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade.

Vor fi posibile precipitaţii îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

 

În Dobrogea, temperatura maximă va creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la 0 grade la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 3 – 4 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -4 grade.

Vor fi posibile precipitaţii mixte pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Citește și: Prognoza meteo. Vine urgia după ciclonul polar, se anunţă temperaturi siberiene de mâine

 

În Muntenia, valorile termice diurne vor creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 6 grade, apoi vor fi în scădere până la 2 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 4 – 5 grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe aproape tot parcursul intervalului, între medii de -2 şi -6 grade.

Vor fi posibile precipitaţii mixte mai ales în intervalul 3 – 6 februarie.

 

În Oltenia, valorile termice diurne vor creşte până în data de 2 februarie spre medii de 7 – 8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârşitul primei săptămâni, spre 4 grade. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 5 – 6 grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade până în data de 3 februarie. Apoi, valorile nocturne vor avea tendinţa de scădere uşoară spre -5 grade.

Vor fi posibile precipitaţii mixte mai ales în intervalul 3 – 5 februarie.

 

La munte, temperatura maximă va avea variaţii mai ales în prima săptămână din interval. Aceasta va creşte uşor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de -3…-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea uşoare variaţii în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendinţa de uşoară creştere, spre -8 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Alegeri în Statele Unite, Joe Biden renunță la cursa prezidențială
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
CNAIR: Progres de 50% la defrișările de pe Valea Oltului după două săptămâni
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'