Dumitru Buricea a murit la 73 de ani într-un spital din București. Considerat a fi cel mai influent lider al lumii interlope din Brăila, Buricea ar fi suferit, la începutul acestui an, un accident vascular cerebral, fiind, inițial, tratat la Spitalul Județean de Urgență, iar apoi transferat la o unitate spitalicească din Capitală cu un elicopter.
Totodată, liderul grupării din Brăilița-Vidin ar mai fi suferit un AVC și anul trecut, însă starea de sănătate se îmbunătățise.
Dumitru Buricea a fost cunoscut opiniei publice și prin prisma participării la Revoluția din 1989, acesta primind titlul de “luptător cu rol determinat” în evenimentele sângeroase de acum mai bine de trei decenii.
Cordunenii şi complicii lor, Şpac şi Marian Box, îşi speriau rivalii cu arbalete. Ce au mai găsit anchetatorii la percheziţiile din casele temuţilor interlopi
Dumitrel Buricea a stăpânit cu ”băieţii” lui zona Brăilița, impunându-se în lumea interlopă a Brăilei în anii ’90 – 2000, când rivaliza cu interlopi din vechea gardă, gen Titel Crăcănatu sau Nicu Țăranu.
Clanul Buricea era condus de „Dumitrel Buricea” dar și de fiul acestuia, Marian Buricea, care a preluat ștafeta în ultima vreme, fiind personaj principal în multe dosare penale deschise de Poliție și Parchet.
Adi Minune şi Nuţu Cămătaru s-au împăcat după zece ani de la scandalul lui Nuţulică, acuzat de tentativă de omor
La Brăila, și alți cunoscuţi interlopi locali sunt pe lista celor care au cerut şi obţinut statut de „luptător cu rol determinant” în Revoluţia din decembrie 89. Buricea şi Crăcănatu sunt două exemple în acest sens, ambii cunoştinţe vechi ale poliţiştilor brăileni, după ce ani la rând au fost implicati în atacuri la care au participat sau pe care le-au comandat.
La inmormantare sunt asteptati toti reprezentantii clanurilor interlope din Romania, de la Corduneni la Nuțu Camataru.