Blaga, în APLAUZELE delegaţilor: Sunt omul care adună, nu cel care dezbină

Discursul preşedintelui PDL, Vasile Blaga, la Convenţia Naţională a fost presărat cu remarci acide la adresa concurenţilor săi în cursa pentru câştigarea şefiei partidului. Astfel, Udrea a fost înţepată cu o referire la camerele de hotel pe care aceasta s-a arătat să le pună la dispoziţia delegaţilor, iar susţinătorilor Monicăi Macovei li s-a adus aminte că dreapta nu reprezintă doar un club de teoreticieni.
Iulian Tudor
23 mart. 2013, 12:12
Blaga, în APLAUZELE delegaţilor: Sunt omul care adună, nu cel care dezbină

Vasile Blaga a avut un discurs foarte bătăios ţinând să răspundă criticilor ce i s-au adus de-a lungul campaniei electorale interne din PDL.

„Am guvernat într-o perioadă foarte grea, ştiam că vom plăti pentru măsurile de austeritate şi am plătit. Unii de pe podium aveau mare încredere în măsurile luate şi au ales să candideze încă din 2010 sub altă siglă. Nu cu portocaliul, nu cu trandafirul”, a spus Blaga referindu-se la Cristian Preda ce a susţinut-o activ pe Teo Trandafir la alegerile parţiale în urma căreia vedeta de televiziune a fost aleasă deputat.

În al doilea rând, Blaga a răspuns reproşului ce i s-a adus că a coborât scorul partidului de la 22% la alegerile locale la 17% la alegerile parlamentare. „2012 a fost cel mai polarizat an politic din istoria României moderne. Asta a făcut ca munca foarte multor primari să nu mai poată fi valorificată. Am pierdut 40% dintre primari şi 12 din cei 14 preşedinţi de consilii judeţene. A venit vara, l-am apărat pe preşedinte şi statul de drept, am fost prezent la fiecare miting. La parlamentare, care au fost ca un tur II la referendumul din vară, am luat la alegeri 17%, tot cât în vară, când am adunat toate formulele sub care am candidat ca să ajungem la 22%”, a spus Blaga.

De asemenea, liderul democrat-liberalilor a respins acuzele potrivit căreia pregăteşte o alianţă cu PNL-ul, situaţie în care PDL riscă să ajungă o anexă a liberalilor. „N-am spus vreodată că doresc imediat o alianţă cu PNL. Dar dragii mei cu cine vreţi să faceţi alianţă în 2016? Chiar credeţi că obţinem atunci 51% şi vreţi să ţinem partidul închis?”, i-a întrebat Blaga pe contestatarii săi.

Pe de altă parte, Blaga a promis că va reconstrui partidul şi că va elimina disputele interne. „Trebuie să reconstruim partidul. Avem timp, nu mai sunt Mercedesuri în Modrogan. Înainte făceau coadă până la Aviatorilor. Un partid unit înseamnă că suntem unul lângă altul şi eu v-am demonstrat că sunt omul care adună, nu dezbină”, a spus democrat-liberalul. În schimb, Blaga le cere colegilor săi mai multă disciplină decât în perioada în care a guvernat.

Vasile Blaga i-a criticat şi aşa-zişii intelectuali ai partidului. „Nu sunt de acord nici cu unii colegi care spun că nu există dreaptă românească. Există, dar dreapta nu e doar un club de teoreticieni care discută doctrine, ci e reprezentată de milioane de români care muncesc şi plătesc taxe”, a avertizat Blaga.

El a atacat şi prestaţia la guvernare a USL, el susţinând că doar PDL este garanţia că România îşi va păstra politica proeuropeană, în timp ce puterea actuală a periclitat aderarea României la zona Schengen. „Norvegia e regat, nu e republică, dar vrem să mergem până acolo fără paşaport”, a spus Blaga atacând astfel atât USL-ul, cât şi pe Elena Udrea.

Tot Udrea a fost atacată atunci când Blaga a criticat faptul că delegaţilor la Convenţie li s-a promis de către Udrea cazare mai ieftină la hotel, dacă sunt nevoiţi să rămână peste noapte la Bucureşti. „Peste puţin timp vom alege preşedintele. Convingerea mea este că după această Convenţie nu vor fi nici învinşi, nici învingători. Învingător va fi PDL dacă vom rămâne uniţi. Putem şi pierde: dacă miraje, cântece de sirene, camere de hotel gratuite ne vor scoate de pe drumul nostru şi din inimile românilor”, şi-a încheiat Blaga discursul.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Restricții de apă în șase orașe din România din cauza secetei
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!