Domnul Motreanu nu nimerește drumurile prin Giurgiu fără Waze”. După ce în ultima perioadă, liberalul Dan Motreanu s-a poziționat împotriva propunerilor economice și sociale ale PSD, social-democratul Marian Mina a rupt tăcerea și l-a criticat extrem de dur.
Recent, Dan Motreanu a transmis că PNL nu va susține noile modificări ale Codului Fiscal, în varianta propusă de PSD pentru că acestea vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri.
În replică, preşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina, l-a ironizat pe vicepreședintele PNL, despre care a spus că nu se descurcă să găsească drumurile prin Giurgiu fără „Waze”, dar critică propunerile economice și sociale ale PSD.
”Domnul Motreanu nu nimerește comunele și drumurile prin Giurgiu fără „Waze”, dar a găsit, în schimb, să critice propunerile economice și sociale ale PSD.
Hai să clarificăm ceva: voi, la PNL, aveți vreo propunere pe care s-o discutăm?! Ceva, domnule Motreanu, orice ? Sau viziunea liberală transpiră prin toți porii doar când trimiteți secretarii de stat de la PSD la ascuțit creioane, pentru că și-au exprimat o opinie?!
Am înțeles: nu vreți ca oamenii să fie taxați mai puțin pe munca lor. Nu vreți ca toate firmele să plătească corect. Nu vreți nimic din ceea ce înseamnă echitate și echilibru.
Dar, stați liniștit, domnule Motreanu! N-ați vrut nici reglementare la prețurile la energie și gaze sau taxa de solidaritate pentru companiile din energie. Și s-au făcut! Și a fost bine pentru România!!!”, a scris deputatul PSD, Marian Mina, pe pagina sa de Facebook.
Social-democrații au reiterat miercuri intenția de a introduce o taxă de solidaritate pentru marile companii. Aceștia sunt de părere că este absolut necesar ca o astfel de taxă să fie introdusă, cu atât mai mult cu cât în contextul actual populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor.
„Taxa de solidaritate vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile față de bugetul de stat”, potrivit PSD.
„Aceste firme cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. PSD este de acord cu menținerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri. Menționăm că în niciun moment PSD nu a luat în calcul o creștere a impozitului pe dividende”, mai spun social-democrații.