Antonescu: Nu Băsescu s-a despărţit de PDL, ci PDL de Băsescu

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă seara, că nu Traian Băsescu s-a despărţit de Partidul Democrat Liberal prin anunţul făcut pe un site de socializare, ci PDL, cu câteva ore mai devreme, prin votul la Convenţia Naţională Extraordinară, s-a despărţit de Traian Băsescu, informează Agerpres.
Filip Stan
23 mart. 2013, 20:11
Antonescu: Nu Băsescu s-a despărţit de PDL, ci PDL de Băsescu

‘Marele perdant, aşa cum practic o recunoaşte prin această ieşire absolut halucinantă, este dl Traian Băsescu şi eu aş spune că nu este prima înfrângere a domniei sale, cum spunea cineva, ci ultima. Traian Băsescu a pierdut zdrobitor alegerile locale 2012, a fost măturat practic din funcţia de preşedinte de 90% dintre alegătorii care au votat, chiar dacă prin alte artificii a rămas acolo, a fost spulberat la alegerile parlamentare. Astăzi, este învins în propriul său partid şi cred că ieşirea, absolut greu de comentat, a domniei sale după ce a aflat rezultatul o spune mai bine decât oricine. Despre acest congres, eu nu ştiu ce va face mai departe dl Vasile Blaga, este problema domniilor lor, dar cert este că astăzi votul unei majorităţi în PDL a fost acela al despărţirii de Traian Băsescu. Deci nu acum pe seară, printr-un mesaj postat pe internet, s-a despărţit de PDL, ci PDL, cu câteva ore mai devreme, printr-un vot pe care l-au dat, s-a despărţit de Traian Băsescu’, a afirmat Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea tv.

Liderul liberalilor l-a felicitat pe Vasile Blaga şi pe acei delegaţi ai PDL ‘care au avut curajul să voteze altfel decât a vrut să le impună Traian Băsescu’.

Potrivit lui Antonescu, Băsescu a recunoscut ‘cât se poate de oficial’ că a fost implicat şi a condus PDL în timp ce era preşedinte. ‘I-a alcătuit guvernele, i-a decis politicile guvernamentale, ca să nu mai vorbim despre această ultimă ieşire în care se recunoaşte drept actor în sânul unui partid, ba chiar ne spune că o să facă alt partid în vreme ce este preşedinte şi în vreme ce Constituţia îi interzice explicit acest lucru. Mi se pare că este poate un motiv de meditaţie pentru cei care ne-au criticat atât de sever pe cei care în două rânduri l-am suspendat şi în atâtea rânduri am vorbit despre faptul că este prin acest tip de atitudine incompatibil cu calitatea de preşedinte’, a explicat preşedintele PNL.

Întrebat dacă se poate vorbi despre o scindare în PDL, Antonescu a spus că, în opinia sa, acest lucru a fost anunţat de Traian Băsescu. ‘Nu uitaţi şi alte detalii – dl Traian Băsescu a denunţat pur şi simplu infracţiuni, a vorbit de oameni care au fugit cu urna, a vorbit în mod absolut caraghios despre FSN. Ce să vezi, după atâţia şi atâţia ani, dl Băsescu ajunge la vorbele mele despre FSN-ismul PD. Frumos. Mie tabloul trist pentru PD în această seară îmi evocă PNŢCD’, a completat preşedintele PNL.

Preşedintele Traian Băsescu spune, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”

Redăm integral mesajul preşedintelui Băsescu:

„Am văzut finalul Convenţiei PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid când i-am spus că, după aceste alegeri, ne vom alege fiecare drumul. Modul în care n-au înţeles să fie democraţi mă face să spun definitiv şi pentru totdeauna ‘Adio PD!’. Azi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei.

Mă voi dedica construcţiei unei soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, care nu fug cu urnele, care acceptă dreptul democratic la contestaţie. Nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. PDL a putut fi ţinut pe o direcţie democratică câtă vreme a ştiut de un lider autoritar. Imediat ce au simţit că pot fi singuri, aripa fesenistă a răbufnit. Convenţia este proba că 50% din partid este ancorat în  năravurile FSN. Adio PD! Adio PDL!

Luaţi-vă drumul vostru, iar eu mi-l aleg pe al meu!”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'