Un nou raport internațional spulberă miturile despre vaping

Un raport de referință realizat de Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină (National Academy of Sciences, Engineering and Medicine - NASEM) din SUA, citat de presa internațională, arată că țigările electronice sunt mai puțin nocive decât cele obișnuite, iar fumătorii care trec la vaping își vor reduce expunerea la substanțe vătămătoare și cancerigene.
Filip Stan
02 feb. 2023, 12:05
Un nou raport internațional spulberă miturile despre vaping
Potrivit raportului, „există dovezi concludente că trecerea completă de la fumat la țigări electronice reduce expunerea utilizatorilor la numeroase substanțe nocive și cancerigene prezente în țigările care ard tutunul”. Concluziile se adaugă dovezilor existente de ceva timp, care arată că vapatul este mult mai puțin periculos decât fumatul.

Astfel, după ani de tăcere, un organism științific important din SUA susține ceea ce multe alte instituții (Public Health England, Royal College of Physicians, British Medical Association) și numeroși alți experți spun de ceva timp: fumătorii care trec la vaping își reduc expunerea la substanțele chimice nocive, cu câștiguri semnificative în materie de sănătate publică.

Acest raport marchează un punct de cotitură, o contrapondere majoră pentru ani de zile de informații false și înșelătoare despre țigările electronice, cu consecințe grave asupra opiniei publice.

În 2012, jumătate dintre americani considerau în mod corect că țigările electronice sunt mai puțin dăunătoare decât țigările obișnuite. Până în 2014, numărul acestora a scăzut la 43%. Un sondaj Gallup din 2016 a arătat că jumătate dintre americani credeau că țigările electronice sunt dăunătoare pentru sănătatea publică și 60% au declarat că acestea ar trebui să fie reglementate la fel de strict precum țigările tradiționale.

Aceste percepții eronate cu privire la riscurile țigărilor electronice pot avea consecințe majore pentru sănătatea publică. Dacă un fumător crede, în mod eronat, că nu are rost să treacă de la fumat la vapat, deoarece ambele sunt la fel de periculoase, atunci persoana respectivă renunță la oportunitatea de a se lăsa definitiv de fumat și de a avea o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Una dintre cele mai importante organizații din Marea Britanie, Cancer Research U.K., a recunoscut potențialele beneficii pentru sănătate pe care le-ar putea aduce informarea corectă a fumătorilor cu privire la țigările electronice, lansând o campanie de informare care explică de ce țigările electronice sunt mai sigure, încurajându-i pe fumători să înlocuiască fumatul cu vapatul.

Concluziile se încadrează, de asemenea, în strategia privind nicotina a directorului FDA, Scott Gottlieb, un element cheie al acesteia implicând trecerea fumătorilor adulți la produse cu risc mai scăzut. În urma acestui raport, este mai evident ca niciodată că este nevoie de un adevărat leadership în domeniul sănătății publice pentru a asigura accesul fumătorilor adulți la informații veridice despre beneficiile trecerii la produse fără fum”, a declarat președintele American Vaping Association, Gregory Conley, pentru New York Times.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Tragedie în Masivul Parâng: O tânără de 15 ani a murit într-un accident de ATV
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...