Un nou posesor de Dacia Spring a dezvăluit de ce un astfel de autoturism trebuie evitat. În mai 2022, Klaus a semnat contractul de cumpărare pentru noua lui mașină, iar după două luni a ridicat-o din reprezentanță, moment în care a descoperit o serie de probleme.
„Acolo am observat că lipseau instrucțiunile de utilizare atât pentru vehicul, cât și pentru sistemul de navigație. Iar afișajul vehicului era în italiană. În plus, lipsea cablul de încărcare Schuko”, explică acesta.
Ulterior, reprezentanța a livrat cablurile și instrucțiunile de utilizare, însă limba a rămas în italiană până la fimalul anului 2022. Pe lângă asta, atunci când șoferul a închis pentru prima oară portiera, butonul de control pentru reglarea farurilor a căzut și nu a mai putut fi atașat.
Afișajul navigației era în italiană pentru că Renault a deturnat mai multe vehicule care erau destinate Italiei către Germania datorită cererii mari de la Renault. Schimbarea limbii de operare trebuia să aibă loc deja la comerciantul cu amănuntul din Germania, dar în acest caz nu s-a întâmplat.
În plus, în timpul utilizării vehiculului, Klaus și-a dat seama de o problemă și mai mare.
„Am fost o săptămână în vacanță și vehiculul meu a pierdut 80 din baterie. Cu altă ocazie, problema a reapărut. Ieri am fost la un congres și mi-am parcat vehiculul cu un nivel de încărcare de 19 la sută. Seara era doar 10 la sută și când eram pe autostradă, mi s-a arătat brusc că a ajuns la 5 la sută. Îmi este frică constant că nu ajung la destinație și vehiculul se oprește”, spune Klaus.
Bărbatul a documentat toate aceste incidente cu fotografii și a trimis totul la atelierul Renault care livrase mașina Dacia Spring, însă fără niciun rezultat. Klaus a fost nevoit să apeleze direct la reprezentanța Renault Germania pentru a primi ajutor.
Abia în decembrie 2022 mașina a primit o programare la atelier, însă până atunci, au apărut și mai multe probleme. Din cauza temperaturilor scăzute, capacul conectorului de încărcare nu a mai putut fi deschis, la viteze mici mașina scotea zgomote neobișnuite, iar un far a fost instalat incorect din fabrică.
Proprietarul vrea să renunțe acum la mașină și să se retragă din contractul de cumpărare.
Citește și: Merită să repari o Dacia Spring în urma unui accident? Ce spune un șofer: „Daună totală și vinde-o la piese”
„Voi trimite o scrisoare recomandată cu confirmare de primire către Renault Konig cu dorința de a schimba contractul de cumpărare”, 6 februarie: Ziua Mondială fără telefon”, spune acesta.
„Nu exiată o descărcare, ci o funcție de siguranță pentru a putea menține rețeaua de bord de 12 volți a unui vehicul care nu a fost folosit pe o perioadă lungă de timp. De exemplu, când temperaturile exterioare sunt scăzute și bateria de bord de 12 volți este descărcată. Bateria de înaltă tensiune împiedică această funcție să descarce bateriqa de 12 volți, astfel încât vehiculul să poată fi utilizat în orice moment”, a transmis biroul de presă Dacia.