„În data de 22 martie 2013 organele judiciare au ridicat de la sediul SC Construcţii Erbaşu SA o serie de înscrisuri reprezentând contracte de prestări servicii, documente contabile, etc. Menţionăm că activitatea întreprinsă la sediul societăţii a făcut parte dintr-o activitate complexă, desfăşurată la mai multe instituţii şi societăţi comerciale. Precizăm faptul că în cadrul acestei investigaţii penale nici SC Construcţii Erbaşu SA, nici persoanele cu funcţii de conducere şi execuţie din cadrul acestei societăţi nu au nicio calitate procesuală şi nici nu au fost puse sub învinuire”, se arată într-un comunicat remis de compania de construcţii, potrivit Mediafax.
Compania precizează că va sprijini întreaga activitate de investigaţie penală a organelor judiciare.
„Precizăm că până la finalizarea investigaţiei penale SC Construcţii Erbaşu SA înţelege să nu facă niciun fel de declaraţii publice pentru a nu impieta astfel asupra actului de justiţie”, se mai arată în comunicat.
Anchetatorii au ridicat vineri 500.000 de euro, contracte, documente de plată, facturi şi devize de lucrări în urma percheziţiilor făcute la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, potrivit unor surse din Poliţie.
În cazul celor 500.000 de euro există suspiciuni că ar fi fost primiţi cu titlu de mită.
Anchetatorii au făcut percheziţii la RADET şi la sediile unor firme, printre care şi societatea de construcţii Erbaşu, precum şi la locuinţele unor persoane, au mai spus sursele citate.
Avocatul Alexandru Avramescu a declarat că anchetatorii au ridicat de la sediul societăţii de construcţii Erbaşu mai multe documente privind colaborarea firmei cu RADET din 2012.
Surse judiciare au declarat că anchetatorii au făcut vineri percheziţii la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu pentru a ridica documente în cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrări de infrastructură plătite dar nerealizate, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane.
Urmărirea penală în dosarul privind prejudicierea RADET a fost începută în rem, ceea ce înseamnă că la acest moment este constatată doar infracţiunea, nu şi autorii, astfel că nicio persoană nu este pusă sub acuzare în acest caz.
Percheziţiile au fost dispuse pentru a fi ridicate documente în acest dosar, până la acest moment al anchetei nefiind emis niciun mandat de aducere pe numele vreunei persoane.
Sursele citate au precizat că niciun oficial din RADET nu a fost pus sub învinuire până la acest moment.
Potrivit unor surse din Poliţie, mai multe firme ar fi în atenţia anchetatorilor, printre care societatea de construcţii Erbaşu SA, CCEI SRL, SICOR SRL, Willo România şi Multigama Tech.
Sursele citate au precizat că RADET ar fi încheiat contracte cu mai multe firme pentru lucrări de intrastructură care ar fi fost plătite dar nu ar fi fost executate.
Conform unui comunicat al Poliţiei Capitalei, percheziţiile au avut loc la 38 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.