Oltean: Obiectivele Mişcării Populare se suprapun celor ale PDL

Deputatul Ioan Oltean (PDL) a afirmat că obiectivele Fundaţiei "Mişcarea Populară", aşa cum au fost anunţate de către Cristian Diaconescu, se suprapun celor ale democrat-liberalilor. Totodată, Oltean crede că PDL poate să recâştige şi încredere preşedintelui Traian Băsescu.
Filip Stan
25 mart. 2013, 17:59
Oltean: Obiectivele Mişcării Populare se suprapun celor ale PDL

„Salut iniţiativa lui Cristian Diaconescu. Aceasta vine în întâmpinarea a ceea ce PDL gândeşte ca partid de dreapta. Obiectivele Mişcării Populare se suprapun aproape 100% pe obiectivele pe care PDL le are ca partid de dreapta. Obiectivele sunt absolut corecte şi oportune”, a declarat Oltean, luni seara.

De asemenea, Oltean susţine că democrat-liberalii sunt capabili să reia parteneriatul cu Traian Băsescu, întrerupt după mesajul prin care şeful statului îşi ia adio de la PDL. „PDL va rămâne întotdeauna un partener al lui Traian Băsescu şi vom face tot posibilul să recâştigăm încrederea preşedintelui Traian Băsescu”, a adăugat Oltean.

Consilierul prezidenţial, Cristian Diaconescu, a anunţat pe site-ul său declanşarea procedurilor de înfiinţare a Fundaţiei „Mişcarea Populară”. Imediat, un alt consilier, Sebastian Lăzăroiu, şi-a anunţat adeziunea la „Mişcarea Populară”. Marca „Mişcarea Populară” a fost înregistrată la OSIM, în 2011, de către Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu.

„Astazi am decis, împreună cu colegii mei, să inițiem procedurile pentru înființarea Fundației ‘Mișcarea Populară’. Noua noastra forma de expresie, care își propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma sociopolitica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc”, scrie Cristian Diaconescu.

Diaconescu precizează că în actele constitutive ale fundaţiei vor fi enunţate o serie de programe şi strategii care vizează dezvoltarea societăţii româneşti.

„Vom avea suficient timp sa furnizam toate elementele care tin de functionarea si dezvoltarile ulterioare ale Miscarii Populare, asa ca pentru inceput va voi oferi liniile principale ale obiectivelor noastre: modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene și proatlantice ca unica soluție pentru România, reforma constituțională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educație orientat spre performanță, stat de drept eficient bazat pe principii constituționale solide, promovarea culturii românești precum și stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT și a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continuu cu românii care trăiesc în afara granițelor precum și identificarea oportunităților pentru încurajarea acestora de a reveni acasă, strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-și pune competențele în slujba României”, anunţă Diaconescu.

„Misiunea acestei fundații este deschisă tuturor celor care doresc sa promoveze o Românie modernă”, se mai arată în postarea lui Cristian Diaconescu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden Testat Pozitiv la Covid-19, Va Continua să Lucreze în Izolare
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'