Prognoza meteo 12 februarie: Ninsori și viscol la munte, ploi și polei în rest. De când începe să se încălzească

Este ger năprasnic în toată țara, iar frigul cumplit face victime. Opt oameni și-au pierdut viața în ultimele zile din cauza valului de ger care traversează România. Temperaturile au coborât chiar și până la minus 26 de grade. În următoarele zile vremea începe să se încălzească treptat, chiar dacă noaptea temperaturile rămân negative.
Alina Costache
11 feb. 2023, 21:31
Prognoza meteo 12 februarie: Ninsori și viscol la munte, ploi și polei în rest. De când începe să se încălzească

Prognoza meteo 12 februarie. La noapte, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în jumãtatea de nord a ţãrii şi izolat, spre dimineaţã, în rest. Acestea vor fi sub formã de ninsoare, iar cu precãdere spre sfârşitul intervalului, în vestul şi nord-estul teritoriului şi sub formã de ploaie sau lapoviţã. Izolat se vor semnala depuneri de polei. Vântul va avea intensificãri în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, mai ales la altitudini de peste 1700 m, cu rafale ce vor depãşi 60…80 km/h şi vor fi perioade cu viscol, transport de zãpadã şi vizibilitate redusã, iar in restul zonelor va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime, semnificativ mai ridicate decât în nopţile precedente în special în jumãtatea de nord, vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -9 şi 0 grade. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi mai mult noros, cu probabilitate relativ ridicatã pentru fulguialã spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -6…-3 grade.

Prognoza meteo 12 februarie / DUMINICA

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de cele normale la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului în estul, sudul şi centrul ţãrii, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la munte şi în Transilvania şi mixte în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, dar local şi la viteze mai mici şi în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 şi -2 grade, pe spaţii mici mai scãzute în Moldova şi în zonele depresionare din Transilvania. Dimineaţa, dar mai ales în cursul nopţii, pe alocuri se va semnala ceaţã asociatã cu chiciurã.

BUCURESTI. Cerul va avea înnorãri în prima parte a zilei, când vor mai fi posibile fulguieli, apoi va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -6…-3 grade, potrivit ANM.

Citește și: Ninsori și viscol după gerul năprasnic. Cât va mai persista valul de aer polar în România

 

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei în vestul şi sud-vestul ţãrii, dar şi uşor mai scãzute în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea nordicã a teritoriului unde, mai ales seara şi noaptea, pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, în Transilvania şi în Maramureş şi mixte în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, dar cu viteze mai mici şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 1 grad. Cu precãdere dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţã, asociatã şi cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI. Valorile de temperaturã vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã de -5…-2 grade. Mai ales noaptea vor fi condiţii de ceaţã sau nebulozitate joasã.

 

Prognoza meteo MARTI

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice datei, uşor mai ridicate în sud, cu precãdere în zona deluroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi precipitaţii slabe local în nord-est şi centru şi izolat în vest, est şi sud-est. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare la munte şi mai ales ploaie în rest. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali, precum şi în Moldova, Dobrogea şi sudul Banatului şi izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade. Pe alocuri se va semnala ceaţã, asociatã şi cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI. Valorile termice vor fi în continuare uşor mai ridicate decât în mod caracteristic datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 7…9 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad. La începutul zilei şi noaptea vor fi condiţii pentru nebulozitate joasã şi ceaţã.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi uşor mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã în sudul şi vestul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea de nord-est a teritoriului unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, preominant sub formã de ploaie. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în Moldova şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi 0 grade. Dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţã, asociatã şi cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine uşor mai caldã decât normal pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 7…9 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã sau nebulozitate joasã.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului: „Avea...”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Traian Băsescu despre alegerile prezidențiale: „Lasconi rămâne favorita mea în acest an”
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'