Marcel Ciolacu: Cred că până în 2024 vom merge pe autostradă până în Moldova

UMB face toată Autostrada A7 între Buzău şi Paşcani, după ce CNSC a respins contestaţiile celor de la Danlin.
Filip Stan
13 feb. 2023, 10:43
Marcel Ciolacu: Cred că până în 2024 vom merge pe autostradă până în Moldova

Marcel Ciolacu a afirmat că până în 2024 vom merge pe autostradă până în Moldova. Liderul PSD a adăugat că actuala coaliţie a făcut faţă numeroaselor provocări pe care le-a avut.

„Această coaliţie a făcut faţă – este loc şi de mai bine – numeroaselor provocări pe care le-am avut până acum şi am închis un an cu instabilitate politică cu cele mai mari investiţii directe. Avem exerciţiul financiar trecut, care se închide anul acesta, avem PNRR şi avem investiţiile financiare viitoare, care au deja au intrat în desfăşurare. Avem obligaţia, dacă nici acum nu se dezvoltă România, niciodată nu vom mai prinde un asemenea tren”,  a declarat Marcel Ciolacu, duminică seara la Prima News.

Avalanşă de tăieri pentru bugetari în 2023, totul se va vedea în salariul din februarie. Se reduc indemnizaţii, se plafonează sporuri, iar bonurile valorice se mai dau doar pentru creşă

El a mai spus că este pentru prima oară, după 32 de ani, când se conturează realizarea autostrăzii Moldovei. „Invoc mereu Ministerul Transporturilor, e prima oară după 32 de ani când deja se conturează autostrada Moldovei şi cred că până în 2024 vom merge pe autostradă până în Moldova. Lucruri care sunt evidente, sunt primari, sunt autorităţi locale, care au peste 20 de proiecte numai pe PNRR, în afară de proiectele pe care le au pe Anghel Saligny sau vor accesa în viitor exerciţiul financiar european”, a completat liderul PSD.

 

Asociaţia Pro Infrastructură: UMB face toată Autostrada A7 între Buzău şi Paşcani

Asociaţia Pro Infrastructură transmis, marţi, că : UMB face toată Autostrada A7 între Buzău şi Paşcani, după ce CNSC a respins contestaţiile celor de la Danlin.

”BREAKING – UMB face toată Autostrada A7 între Buzău şi Paşcani. Conform informaţiilor noastre, CNSC a respins contestaţiile celor de la Danlin pe cele 3 loturi ale A7 Bacău-Paşcani. Prin urmare, CNAIR este OBLIGATĂ de lege să semneze contractele cu UMB”, au transmis, marţi, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Dorinel Umbrărescu a completat „puzzle-ul”. Afaceristul român va construi Autostrada Moldovei de la Buzău la Pașcani. Demonstrație de forță pentru UMB: „E organizat în stil militar”

Potrivit organizaţiei, UMB are parafate contractele pe toate cele 7 bucăţi din A7 Buzău-Bacău: 178,34 kilometri cu 10,75 miliarde lei fără TVA şi termene de execuţie 20 luni (capetele de la Buzău şi Focşani), 26 (sectoarele din centru pe Buzău-Focşani) şi respectiv 30 luni pe Focşani-Bacău.

”Acum, lor li se adaugă restul de 3 tronsoane pe Bacău-Paşcani: 77,39 kilometri pentru, probabil, ~80% din valoarea estimată de CNAIR, adică aproape 4,7 miliarde lei fără TVA. Termen: de asemenea 30 luni”, au mai precizat specialiştii rganizaţiei.

Aceştia afirmă că UMB îşi trece în cont toţi cei 255,735 kilometri pe A7 între Buzău şi Paşcani, 10 loturi. ”În total, cu proiectele mai „vechi”, cel mai puternic antreprenor general pe infrastructura rutieră din România adună 409 kilometri de autostradă şi drum expres. Cu excepţia ciotului A1 Margina-Holdea de 13 km (11 luni proiectare plus 34 de lucrări), UMB trebuie să livreze tot portofoliul de aproape 400 kilometri în următoarele 11-34 de luni, luând în considerare paşii birocratici rămaşi de efectuat”, a mai precizat organizaţia. Deocadată, CNAIR nu a transmis informaţii oficiale în acest sens.

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...