Cutremur cu magnitudine peste 5 în România. Imagini cu impact emoţional VIDEO

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5,2 pe Richter s-a produs, luni, la ora locală 16:58, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Filip Stan
14 feb. 2023, 06:45
Cutremur cu magnitudine peste 5 în România. Imagini cu impact emoţional VIDEO

Cutremur în România. Seismul cu magnitudinea 5,2, produs luni după-amiaza în judeţul Gorj, a fost urmat, până acum, de trei replici, cu magnitudini de 2,4, 2,8 şi 3,4 pe Richter, potrivit datelor afişate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cea mai importantă replică, de 3,4 pe Richter, s-a produs la ora locală 17:50, la o adâncime de 8,2 kilometri la la 104 km sud-vest de Sibiu, 107 km nord-vest de Craiova, 139 km vest de Piteşti, 164 km sud-est de Timişoara, 181 km sud de Cluj-Napoca, 182 km sud-est de Arad şi 198 km vest de Braşov.

Cutremur în Gorj, imagini din Haţeg:

@call.her.artemis

#cutremur – asa s-a simtit in Vulcan, Hunedoara. E primul atat de puternic simtit, e cea mai mare frica a mea si e in contextul asta nefavorabil cu dezastrul din Turcia & Siria. Urata experienta… Nu vreau sa imi imaginez ce au simtit oamenii zilele trecute in orient… 😣 #CutremurGorj #Cutremurul #earthquake #earthquakes

♬ sunet original – Diana Mucuta

Cutremurul cu magnitudinea 5,2, care a avut loc luni după-amiaza în zona seismică Gorj, nu are nicio legătură cu cele care se produc în Turcia, pentru că este pe altă placă tectonică, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Directorul Institutului de Fizică a Pământului (INCDFP), despre cutremurul de 5,2 grade din Gorj: „Nu are legătură cu Turcia, nu are cum”
„Nu are legătură cu Turcia, nu are cum. M-am uitat peste mişcările plăcii cu date de GPS, de la est la vest, la sud, a plăcii anatoliene, iar ale noastre dacă au legătură au cu cele din Serbia, din Croaţia, din zona aceasta. Este pe altă placă tectonică. Cutremure au mai fost în zona seismică Gorj, dar foarte rare, au mai fost în anii 1980, 1910, 1893 dar cu magnitudini mici, în jur de 4. Nu anunţă nimic. Este ceva normal”, a precizat Ionescu.

Mai multe seisme cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter s-au produs în România din 2020 până în prezent:

2022
17 decembrie – Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe Richter s-a produs, la ora locală 7.42, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 144 km, în apropierea următoarelor oraşe: 68 km est de Braşov, 85 km nord-est de Ploieşti, 108 km sud de Bacău, 124 km vest de Galaţi, 124 km vest de Brăila şi 137 km nord de Bucureşti.

16 decembrie – Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe Richter s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

3 noiembrie 2022 – Un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe Richter, revizuită de la 5,5 grade iniţial şi de la 5,2 grade ulterior, s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la ora 6:50, la adâncimea de 140 de kilometri. În urma cutremurului, nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Povestea cutremurătoare a tinerilor soți care au murit îmbrățișați în timpul cutremurului din Turcia. Alex și Veronika abia se mutaseră acolo și se pregăteau să devină părinți
13 septembrie – Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe Richer s-a produs, la ora 5:50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a avut intensitate II şi s-a înregistrat la adâncimea de 146 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 57 km est de Braşov, 71 km nord de Ploieşti, 121 km sud de Bacău, 125 km nord de Bucureşti, 133 km vest de Brăila şi 134 km vest de Galaţi.

18 iulie – Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe Richer s-a produs la ora 2:04, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 81 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 87 km est de Braşov, 90 km sud de Bacău, 105 km nord-est de Ploieşti, 109 km vest de Galaţi, 113 km nord-vest de Brăila, 155 km nord de Bucureşti, 170 km sud-vest de Iaşi, 177 km nord-est de Piteşti, 199 km est de Sibiu, 214 km sud-vest de Chişinău.
4 iulie – Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe Richer s-a produs la ora 13:56, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la adâncimea de 130 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 73 km est de Braşov, 81 km nord-est de Ploieşti, 113 km sud de Bacău, 117 km vest de Brăila, 118 km vest de Galaţi şi 131 km nord de Bucureşti.

14 martie – Un cutremur cu magnitudinea 4,2 s-a produs la ora 00:31, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 103 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 88 km est de Braşov, 88 km sud de Bacău, 107 km nord-est de Ploieşti, 108 km vest de Galaţi, 112 km nord-vest de Brăila şi 157 km nord de Bucureşti. În aceeaşi zi, un alt seism cu magnitudinea 4,3 grade pe scara Richter s-a produs la ora 9:32, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 140 km.

16 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs, la ora 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 140 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 70 km est de Braşov, 101 km sud de Bacău, 91 km nord-est de Ploieşti, 123 km vest de Galaţi, 124 km nord-vest de Brăila şi 143 km nord de Bucureşti.

Carmen Harra, anunţ după cutremurul din Turcia: „Românii să fie vigilenţi!”

Cutremurul care a zguduit Turcia în urmă cu o săptămână și care a luat mii de vieți a înspăimântat o lume întreagă. Foarte mulți oameni se simt în pericol acum și se gândesc la ce-ar putea produce o asemenea tragedie în țara sau regiunea lor. Carmen Harra rămâne însă sceptică. Celebra clarvăzătoare nu crede că doar natura este de vină pentru această întâmplare, ci și mâna umană.

“Mie mi se pare foarte ciudat cutremurul ăsta, în felul în care s-a întâmplat și magnitudinea lui. Nu știu dacă e și o mână umană la mijloc, nu numai revolta pământului față de așa ceva. Deci nu mi se pare că e un simplu cutremur. E ceva mult mai complex aici care s-a întâmplat și simt în intuiția mea că e și o mână umană la mijloc, într-un fel sau altul. Deci e ca un avertisment, vine ca ceva cu dublu tăiș. E mult mai complexă situația decât pare!”, a declarat Carmen Harra, potrivit ciao.

Ce spune clarvăzătoarea despre un asemenea cutremur în România

Când vine vorba de țara noastră, Carmen Harra îi liniștește pe români și spune faptul că o astfel de tragedie nu este văzută în viitorul apropiat la noi. Vor fi totuși alte cutremure, iar bucureștenii mai ales, sunt avertizați să aibă mare grijă.

“Nu văd în România un cutremur de proporțiile astea în viitorul apropiat. Văd cutremure mici, tolerabile, dar nu așa ceva, deci românii să fie vigilenți pentru că întotdeauna e bine să fii vigilent la așa ceva, să ai grijă, și în  special, în București, nu se face nimic să se consolideze clădirile care sunt în pericol. Vă ocupați de orice altceva, dar nu ca să vă protejați sau să vă gândiți la viața oamenilor, dat fiind faptul că Vrancea este o zona seismică.”, a continuat aceasta.

Așadar, chiar dacă vor mai fi cutremure în țara noastră, care vor băga spaima în oameni, Carmen Harra spune că nu vede să aibă loc o asemenea tragedie ca în Turcia.

„Însă lucrurile nu se repetă cum au fost, cutremurul din ’77 a fost un cutremur care a dărâmat centrul Bucureștiului. Va veni un cutremur în viitor, dar nu imediat și nu în centrul Bucureștiului, ci în  zonele apropiate, fără să producă astfel de nenorociri. Nu este în viitorul imediat apropiat așa că puteți să stați liniștiți, deși e greu să stați liniștiți când știi că trăiești într-o astfel de zonă și mai ales că ciclic, astfel de cutremure se întâmplă. Nu se întâmplă nimic pe parcursul anului 2023, nimic de genul ăsta pentru români!”,  a mai spus Carmen Harra, pentru sursa citată.

Ce crede Carmen Harra despre cutremure

Totuși, în perioada care urmează ar trebui să ne pregătim pentru alte tipuri de „cutremure”, spune Carmen Harra. “Cutremurele sunt politice, cutremurele sunt de altă natură,  în special economice, devastatoare, în perioada care urmează, așa că trebuie să ne înarmăm cu înțelepciune să știm cum să navigăm prin această perioadă dificilă prin care trece omenirea. Avem și o mică bucurie că totuși nu ne paște așa ceva! Aveți grijă de voi pentru că trebuie să faceți ceva cu acest București care parcă e devastat întotdeauna! De câte ori vin în București văd clădirile atât de murdare și atât de neîngrijite, ar trebui făcut ceva. Primarul ar trebui să se ocupe de aspectul Bucureștiului”, a mai adăugat Harra.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Detaliu scandalos în legea contra drogurilor la volan. Ce vor fi obligați să facă șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii în a doua parte a săptămânii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!