Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Ce se întâmplă cu ceilalţi inculpaţi din dosarul „Măşti pentru MApN”

Alexandru Piţurcă a scăpat de controlul judiciar, conform unei decizii luate de Curtea de Apel Bucureşti. Fiul lui Victor Piţurcă a fost acuzat de DNA de cumpărare de influenţă în dosarul "Măşti pentru MApN".
Filip Stan
14 feb. 2023, 16:20
Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Ce se întâmplă cu ceilalţi inculpaţi din dosarul
Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Ce se întâmplă cu ceilalţi inculpaţi din dosarul "Măşti pentru MApN"

Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Curtea de Apel Bucureşti i-a revocat lui Alexandru Piţurcă, marţi, controlul judiciar. „Admite contestaţia formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Piţurcă – revocă măsura controlului judiciar. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de DNA împotriva aceleiaşi încheieri penale”, a anunţat Curtea de Apel Bucureşti.

Confrom DNA, Alexandru Piţurcă ar fi acceptat condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, directorul ROMARM, pentru achiziţia de măşti neconforme în pandemie.

Pe 8 februarie 2023, Tribunalul Bucureşti a ridicat controlul judiciar şi în privinţa lui Victor Piţurcă, cercetat de procurorii DNA în acelaşi dosar.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale lui Piţurcă după ce a scăpat de controlul judiciar: „Acest dosar e o făcătură. Cea mai penibilă acuzaţie!”

„Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de inculpatul Ţuţu Gabriel în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat. De asemenea, inculpatul Ţuţu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceiaşi funcţionari să efectueze recepţia produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme şi să achite la timp facturile emise în acest sens”, susţine DNA.

Citeşte şi: Dana Budeanu, dezvăluiri incendiare despre ‘cazul Piţurcă’: „Se ascunde adevărul în spate, o să vorbesc pe şleau”

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, mai arată anchetatorii.

Victor Piţurcă şi Alexandru Piţurcă sunt acuzaţi de cumpărare de influenţă, iar Gabriel Țuțu, de abuz în serviciu, trafic de influență și fals intelectual.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Fabricile din România care își vor spulbera concurența pe piața europeană. Trec la un nivel superior și vor produce pe bandă rulantă
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
ZILE DE FOC în România. Caniculă şi disconfort termic accentuat în aproape toată ţara
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Ucraina detaliază noua super-dronă cunoscută sub numele de „Palianîția”
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...