Simona Halep poate primi o despăgubire imensă de la WTA. Bombă în scandalul de dopaj al fostului lider WTA

Simona Halep ar putea primi o sumă uriaşă drept despăgubire pentru că suplimentele nutritive folosite ar fi fost contaminate. Românca este suspendată provizoriu, după ce a fost depistată dopată la US Open 2022.
Filip Stan
15 feb. 2023, 23:07
Simona Halep poate primi o despăgubire imensă de la WTA. Bombă în scandalul de dopaj al fostului lider WTA
Simona Halep poate primi o despăgubire imensă de la WTA. Bombă în scandalul de dopaj al fostului lider WTA

Simona Halep poate primi o despăgubire imensă de la WTA. În 2006, WTA a semnat un contract extins de sponsorizare cu compania americană lider global în producția de vitamine și suplimente Health Sciences, acord extins apoi la fiecare 5, respectiv 3 ani. Astfel, Simona Halep a utilizat suplimente nutritive recomandate de un contract semnat de WTA, produse certificate că nu conțin substanțe listate și selectate ca dopante de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA). Fostul lider WTA poate primi o despăgubire de un milion de euro dacă se va dovedi că suplimentele nutritive folosite au fost contaminate, scrie ProSport.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Au găsit sursa. O persoană nu şi-a făcut treaba, să îşi asume!”

Simona Halep apare chiar în fotografia prin care compania americană listată la Bursa de la New York oferă un program de garantare pentru sportivii sponsorizați așa cum au fost, din postura de brand ambassadors, Caroline Wozniacki, Madison Keys, Monica Puig, Sloane Stephens, Samantha Stosur, Zheng Jie sau Zhang Shuai. Conform unui acord care stipulează că, în cazul în care un atlet este depistat pozitiv cu o substanță interzisă (inclusă în reglementările Agenției Mondiale Anti-Doping) ca urmare a consumului de produse furnizate de compania americană, acesta va primi despăgubiri de până la două ori câștigurile sale anuale curente până la un milion de dolari!

„Vitaminele, mineralele și antioxidanți furnizate în programul creat special pentru jucătoarele de tenis sunt curate. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a garanta complet siguranța și / sau puritatea oricăror produse și nicio resursă nu vă poate proteja complet”, este mesajul prin care compania americană nu exclude o eventuală contaminare a suplimentelor  în cazul Simonei Halep.

Citeşte şi: Simona Halep, suspendată cel puţin până la toamnă pentru dopaj. Cum a dat-o de gol chiar antrenorul ei, Patrick Mouratoglou

„Cred cu tărie în programul nostru antidoping și cred că este unul bun, iar jucătoarele noastre îl susțin la rândul lor. Și dacă o întrebați pe Simona, îl susține și ea. Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce trecem prin proces, adevărul va ieși la iveală și ne vom ocupa de el în consecință. Am multă simpatie pentru Simona și nu i-aș pune niciodată la îndoială integritatea”, a declarat, recent, Steve Simon, președintele WTA.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Orașul turistic pe care românii trebuie să-l evite. Deși în 2023 s-a aflat pe locul 8 în topul destinațiilor de vacanță, astăzi a ajuns o dezamăgire: ”Este un fel de Ferentari”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Închidere temporară și restricționare a traficului pe A2 București – Constanța pentru lucrări la lotul 1 al Autostrăzii de Centură a Municipiului București
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!