Minunile continuă să se întâmple după cutremur! Trei femei și doi copii au fost găsiți după nouă zile sub ruine

Două femei au fost scoase de sub dărâmăturile provocate de cutremurul din Turcia, iar o mamă și doi copii au fost salvați miercuri, la nouă zile după catastrofa provocată, când nimeni nu se mai aștepta, conform Reuters.
Alina Costache
16 feb. 2023, 11:33
Minunile continuă să se întâmple după cutremur! Trei femei și doi copii au fost găsiți după nouă zile sub ruine
O nouă salvare miraculoasă după cutremurele din Turcia

Cutremur în Turcia: Timpul trece, șansele scad! Eforturile de salvare se îndreaptă către acordarea de ajutor sinistraților, iar echipele internaționale de căutare-salvare s-au retras deja de pe teren.

În cursul zilei de miercuri, o femeie pe nume Ela și copiii ei, Meysam și Ali, au fost salvați după 228 de ore de stat sub dărâmăturile unui bloc de apartamente din Antakya, după ce cutremurul a făcut ravagii, a anunțat agenția de presă de stat Anadolu, citată de Reuters.

Echipele de intervenție au reușit să salveze o femeie de 46 de ani din Kahramanmaras, oraş situat foarte aproape de epicentrul seismului devastator, apoi o femeie de 74 de ani din același oraș, care a fost transportată cu ambulanța.

Citește și Femeie de 77 de ani, salvată după 212 ore de la cutremurul devastator din Turcia. Bilanțul morților a depășit 41.000

Povești emoţionante de sub ruine, un bătrân şi-a băut propria urină

Oamenii au reușit să supraviețuiască zile întregi îngropați sub dărâmături, experiențele lor devenind adevărate povești eroice.

Huseyin Berber, un diabetic în vârstă de 62 de ani, a supravieţuit 187 de ore după ce pereţii prăbuşiţi de la parterul casei sale au fost susţinuţi de un frigider şi un dulap, lăsându-i un fotoliu în care să stea şi un covor care să-i ţină de cald. Avea o singură sticlă de apă, iar când aceasta s-a terminat, şi-a băut propria urină, a spus el de pe un pat din spitalul oraşului Mersin.

„Am strigat, am strigat şi am strigat. Nimeni nu mă auzea. Am strigat atât de mult încât m-a durut gâtul… Cineva a întins mâna şi s-a întâlnit cu mâna mea. M-au scos de acolo. Gaura din care am ieşit era foarte mică. Asta m-a speriat un pic”, a povestit Huseyin Berber.

Bilanțul combinat al victimelor din Turcia și Siria a ajuns la peste 41.000 de morți, iar milioane de persoane au nevoie de îngrijiri medicale și umanitare. Mulți dintre supraviețuitori au rămas fără case pe aceste temperaturi scăzute.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că este de îngrijorată de soarta oamenilor din nord-vestul Siriei, o regiune controlată de rebeli şi cu acces redus la ajutor. OMS i-a cerut preşedintelui sirian Bashar al-Assad să deschidă mai multe puncte de trecere a frontierei cu Turcia pentru a permite trecerea ajutoarelor.

Alertă de noi epidemii după cutremur

Familiile fără adăpost au dormit în corturi instalate pe terenul stadionului din oraș. În Kahramanmaras, Hatice Kavakdali, în vârstă de 28 de ani a povestit: „Nu pot descrie în cuvinte experienţa pe care am avut-o. A fost atât de înspăimântător şi încă mai simt durerea provocată de acest lucru. Mi-am pierdut cunoştinţa după cutremur şi încă nu mi-am revenit. Nu mi-am putut aminti familia mea sau cum am ieşit din casă”.

Citește și Miracolele dintre ruine! Fiu în lacrimi după ce mama sa a fost salvată dintre dărâmături după 176 de ore de la cutremurul din Turcia

Alți supraviețuitori sunt îngrijorați de lipsa de igienă pe care o au în urma cutremurului: „Nu am putut să ne spălăm de la cutremur”, a mărturisit Mohammad Emin, un student la design grafic în vârstă de 21 de ani.

Pe un feribot folosit pentru tratarea supravieţuitorilor în portul Iskenderun din sudul Turciei, farmacistul Jin Ozsaygili era, de asemenea, îngrijorat de riscurile pentru sănătate: „Ne aşteptăm la epidemii de holeră şi febră tifoidă. Pentru a preveni aceste boli, resturile ar trebui să fie îndepărtate urgent”.

Guvernul a anunțat că oamenii pot reveni la casele lor dacă autoritățile vor considera locuințele lor sigure. „Vom demola rapid ceea ce trebuie demolat şi vom construi case sigure”, a scris pe Twitter ministrul turc al Mediului şi Urbanismului, Murat Kurum.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Un mort și șase răniți după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele din Paris
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'