Afaceristul George Pădure și miliardarul Andrei Siminel continuă războiul în instanță, miza fiind un dosar cu multe milioane de euro în joc. Fostul primar al Sectorului 1 a depus deja o plângere penală la DNA împotriva Libra Internet Bank SA, dar și pe „persoană fizică”, vizat fiind Andrei Siminel. Mobilul reclamaţiei este preluarea ostilă a Hotelului Expocenter, de către reprezentanţii Libra Bank, controlată, prin intermediul NCH Advisors, de Siminel.
În ecuaţie apare şi un lichidatorul judiciar, Cătălin Cotorogea, acuzat de Pădure că a fost complice la acestă preluare ostilă, dar acuzele principale ale predecesorului lui Clotilde Armand merg către Andrei Siminel, care este suspectat de un tsunami de acuzaţii: conflict de interese, înșelăciune premeditată, abuz în serviciu, bancrută frauduloasă, deturnarea licitației publice, fals intelectual și uz de fals, scrie Gandul.ro.
Fostul primar al Sectorului 1, George Pădure, și miliardarul Andrei Siminel continuă bătălia în instanță: ”Dosarul privitor la frauda de 1,4 milioane euro nu a fost clasat”
„Șase acțiuni în justiție pe tema libertății de exprimare a deschis Andrei Siminel împotriva mea, doar pentru a îmi închide gura. În ultimă instanță, este penibil că un om care deține unul din cele mai mari site-uri media, ziare.com, să se lupte cu tine, să nu mai vadă sau să mai audă știri legate de propriile fapte, atât de controversate. Una dintre aceste acțiuni a fost deja pierdută definitiv, altele sunt în curs de judecată, dar toate vor avea aceasi soartă. Invit pe oricine dorește să vadă ceea ce am menționat în acțiunile mele și se va convinge de toată tărășenia„, spune George Pădure.
”Am mers și eu la un avocat… Am întrebat ce să fac… Intrați în insolvență, nu au voie să vă ia nimic. Bag insolvența. Atunci mi-au spus de la bancă: «O să-ți luăm toate casele». Și mi-au luat casa în care stăteam. Cu doi copii gemeni, de 6 ani, la ora șapte dimineața, 20 de jandarmi. Afară din casă. Peste două-trei luni, următoarea casă, casa din Constanța care fusese a tatălui meu și acum era a mea. A urmat altă casă, casa fostei soții, un apartament în Chitila. L-au luat și pe acela. După alte câteva luni, au luat și casa din Belgia. Și m-am trezit că mi-au luat tot.
Ne-am judecat. Ei au profitat de această situație prin încălcarea gravă a legii – și a Legii Insolvenței și a Codului Civil, am prezentat toate situațiile în plângerea penală -, iar instanța de judecată nu a sesizat. Ori prin faptul că instanța nu a sesizat din oficiu, ori prin faptul că nu s-au judecat, în final, dosarele grele, ei se apără și spun că instanța le-a dat dreptate. Totuși, hai să vedem de ce le-a dat câștig de cauză. Dacă tu vii și pui într-o hârtie o minciună și instanța îți dă OK – și nu știe că aia e o minciună -, sigur că nu e normal”, mai spune George Pădure.
În replică, Andrei Siminel, miliardarul care controlează din umbră Libra Bank, a declarat toate acuzațiile la adresa sa ar fi neîntemeiate și asta pentru că dosarul penal a fost clasat pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege, soluția fiind menținută prin Ordonanța nr. 211/II/2/2022 din 05.08.2022 adoptată de procurorul șef de secție.
Mai mult, miliardarul spune că acuzațiile lui George Pădure sunt neîntemeiate și asta pentru că și plângerea penală formulată împotriva soluției de clasare a fost respinsă prin încheierea din 23.12.2022, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 23283/3/2021.
Fostul primar al Sectorului 1 vine cu dezvăluiri cutremurătoare şi demolează declaraţiile lui Siminel: ”Andrei Siminel și lichidatorul Cătălin Cotorogea, flutură niște hotărâri de instanță cu aparență de legalitate”, spune Pădure, care a explicat, pentru Gandul.ro, paragraf cu paragraf punctele slabe ale apărării lui Siminel:
Citeşte şi
George Pădure reclamă un prejudiciu de 1,4 milioane de euro şi acuză faptul căşi statul român a pierdut peste 2.500.000 de lei. După ce a fost audiat de procurorii DNA, fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei este convins că aceștia ”nu vor mușamaliza dosarul”, precizând că “ acea „clasare invocată de Andrei Siminel este un transfer de competență”. Urmare a faptului că în plângerea penală am menționat, printre cele 7 infracțiuni, abuzul în serviciu ca faptă a unui funcționar – lichidatorul, asimilat calității de funcționar public – prevăzută de art. 132, din legea 78/2000, dosarul a fost înregistrat la Direcția Națională Anticorupție, care a clasat exclusiv acest articol, transferând dosarul la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel București, conchide Pădure,