Cristian Buscă, care şi-a primit condamnarea în incinta tribunalului districtual din New Haven, Connecticut, a pledat vinovat în noiembrie pentru conspirare în vederea comiterii unei fraude electronice, potrivit unui comunicat dat publicităţii de minister. El a fost extrădat în SUA în decembrie 2011.
Procurorii l-au acuzat pe Buscă de faptul că avea peste 10.000 de conturi de credit sau de debit în diverse conturi de email. Phishing-ul este un tip de înşelăciune prin care victimele sunt momite să îşi dezvăluie datele bancare când vizitează site-uri web frauduloase. Ele sunt atrase pe site-urile respective prin email-uri aparent legitime ce par a fi trimise de instituiţii financiare.
Ministerul Justiţiei a anunţat că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din New Haven a fost înştiinţat cu privire la faptul că o persoană a primit un email suspicios ce ar fi provenit de la People’s Bank, o instituţie financiară din Connecticut. Printre companiile vizate se numără Citibank, Wells Fargo şi PayPal.
Buscă era membru al unei grupări bazate în Craiova, ce colecta detaliile bancare ale victimelor, coduri pin şi numere de asigurări sociale. Membrii foloseau informaţiile pentru a efectua retrageri frauduloase din conturile persoanelor respectiv prin crearea unor carduri contrafăcute şi retragerea unor linii de credit. Ministerul american al Justiţiei a inculpat 19 români de la debutul anchetei în urmă cu şapte ani. Nouă suspecţi se află în continuare în vizorul justiţiei americane, nefiind încă arestaţi.