Ţinta atacurilor este guvernatorul Băncii Centrale a Ciprului, Panikos Dimitriadis, care în timp ce băncile cipriote erau închise a permis sucursalelor Bank of Cyprus şi CNVM din Londra să-şi continue activitatea, ceea ce a făcut posibile retrageri ale unor sume mari din conturi din Cipru. La retrageri substanţiale a procedat şi o sucursală a unei bănci cipriote din Moscova.
În perioada negocierilor dintre guvernul de la Nicosia şi reprezentanţii zonei euro au fost instituite restricţii la retragerile în Cipru, dar cu toate acestea în această perioadă sute de milioane de euro au fost retrase prin intermediul sucursalelor unor bănci cipriote din Marea Britanie şi Rusia, sub pretextul necesităţii achiziţionării de „ajutor umanitar” (medicamente şi combustibil pentru avioane), potrivit canalului media citat.
Negociatorii europeni au realizat că ceva nu este în regulă atunci când Banca Centrală a Ciprului a cerut mai multe lichidităţi decât suma declarată anterior la Banca Centrala Europeana din Frankfurt.
Guvernatorul Băncii Centrale a Ciprului, Panikos Dimitriadis, se află în vizorul întregii clase politice din Cipru pentru acţiunile sale din perioada crizei, cerându-se demiterea sa. Pentru ca acest lucru să se întâmple se impune schimbarea Constituţiei insulei. Bancherul însuşi susţine că BCE a fost mulţumită de activitatea sa în postul de guvernator.
Postul de televiziune din Grecia a mai relatat că, în prezent, preşedintele parlamentului cipriot Yiannakis Omiru dispune de o listă cu toate tranzacţiile băncilor cipriote în timpul în care conducerea ţării negocia cu Eurogrupul impozitarea depunerilor bancare pentru ca Ciprul să poată obţine asistenţa financiară de 10 miliarde de euro, urmând ca acestea să fie verificate.
Băncile cipriote au angajat cea mai mare firmă de securitate din lume pentru redeschiderea de joi