Guvernul din Canada nu regretă că a blocat conturile protestatarilor, în perioada COVID. Evenimente similare se vor repeta, la nevoie, susțin oficialii

Guvernul din Canada, reprezentat de Justin Trudeau, nu regretă că a închis conturile bancare ale protestatarilor din perioada COVID. Într-o conferință de presă susținută săptămâna trecută, premierul și ministrul de Finanțe au explicat că înăbușirea mitingurilor prin „confiscarea" conturilor a fost necesară pentru „apărarea democrației", potrivit presei din Canada.
Andi Miron
25 feb. 2023, 17:16
Guvernul din Canada nu regretă că a blocat conturile protestatarilor, în perioada COVID. Evenimente similare se vor repeta, la nevoie, susțin oficialii

Demonstrațiile organizate anul trecut în Canada, împotriva măsurilor restrictive „anti-COVID”, în special orientate împotriva vaccinării obligatorii, au uimit întreaga lumii. Camionagiii au creat o adevărată emulație în capitala Ottawa, fenomen care s-a extins și în alte orașe mari din Canada și a reușit să inspire chiar și Europa.

Forțele de ordine au încercat să rupă „Convoiul Libertății” prin amenzi uriașe, îngrădirea șoferilor la pompe – blocarea accesului pentru alimentare, amenințarea cu confiscarea vehiculelor, dar și blocarea conturilor bancare. În cele din urmă, protestele au fost înăbușite când oamenii nu au mai avut acces la propriii bani.

La un an de zile de la evenimentele menționate, oficialii din Canada au ieșit cu noi comentarii.

Chrystia Freeland, ministrul de Finanțe din Canada, a declarat că măsurile de blocare a conturilor s-au dovedit a fi cele potrivite, punct de vedere ce a creat revoltă în social media.

„Cănd vine vorba despre măsuri din zona de finanțe publice, cred că cel mai important punct cu care trebuie să începem, așa cum a zis și prim-ministrul: ‘a fost un instrument puternic de a descuraja participarea și de a determina protestatarii să plece. Sunt mulțumit că acest lucru a constituit un rol important în diminuarea protestelor și rezolvarea urgenței de ordine publică’. Aceasta este concluzia în urma măsurilor economice (…)”, a declarat oficialul canadian.

„A fost foarte important pentru noi să luăm astfel de măsuri economice. Obiectivul a fost, bineînțeles, de a încheia ocupația ilegală, fără violențe. Măsurile economice ne-au ajutat ca asta să se întâmple”, a adăugat ministrul, care a mai precizat că protestatarii au primit acces la conturile bancare abia după ce măsurile COVID au fost înlăturate.

Comentariile sunt diverse. Majoritatea internauților care s-au exprimat se tem că în Canada s-a creat un precedent periculos.

 

Imunitatea naturală, mai puternică decât cea oferită prin intermediul serurilor

 

Canada, Australia și unele state din SUA au implementat cele mai aspre măsuri COVID din lume. Astfel, cetățenii au fost obligați de guverne să accepte administrarea serului, pentru a nu fi dați afară de la locurile de muncă, pentru a nu fi amendați sau pur și simplu pentru nu a fi stigmatizați.

Între timp, săptămâna trecută, oamenii de știință din instituțiile americane au admis că imunitatea naturală este cel puțin la fel de puternică precum cea oferită de serurile COVID.

„Imunitatea generată în urma infectării cu virusul a fost descoperită ‘cel puțin puternică, dacă nu mai puternică’ decât cea provenită din două doze de vacin ARN-mesager”, informează NBC News.

În ultimii trei ani, eficiența și siguranța serurilor COVID au fost puse în repetate rânduri sub semnul întrebării. De asemenea, planează suspiciuni grave de corupție în urma achizițiilor. Totuși, în cele din urmă, experții au tras concluziile.

Medicul Tudor Ciuhodaru, unul dintre europarlamentarii români care au votat împotriva „pașaportului verde”, a avut o poziție tranșantă:

„Am avut dreptate. Ni s-a vândut o chestie ca fiind sigură și eficientă. Cine răspunde pentru aceste informații ascunse, cine răspunde pentru morți? În Italia se acordă deja despăgubiri, există un fond de 250 de milioane de euro. Cine răspunde pentru morțile subite, că tot nu se vorbește de ele.

Eu am votat contra pașaportului digital, care condiționa dreptul la educație și sănătate. Cine răspunde? Lucrurile sunt grave, e doar vârful aisbergului. Am asistat la cel mai mare experiment medical din istoria planetei”, a declarat doctorul, în ianuarie 2023, la Antena 3.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Singurele 4 zodii care vor avea noroc în dragoste până la final de iulie 2024. Cupidon e de partea lor
Capital.ro
TESTARE pentru șoferii din România. NOILE REGULI se vor aplica în toată țara
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Marcel Ciolacu, promisiune pentru 1,1 milioane de români! Se va întâmpla până la final de 2024!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Un îndrăgit actor a murit subit la nici 30 de ani. Cauza decesului
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Localnicii din Roșia de Amaradia nu se confruntă cu restricții la apă, datorită unei investiții cu fonduri europene
MediaFlux
CONTROALE MAJORE în TRAFIC! E PRĂPĂD
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!