Joe Biden îl liniștește pe Volodimir Zelenski: „Nu are nevoie să-i trimitem avioane F-16″

Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri tancuri tancuri și avioane, pentru a se putea lupta cu armata rusă. Strict în ceea ce privește avioanele F-16, președintele de la Kiev va trebui să mai aștepte, susține Joe Biden. 
Filip Stan
26 feb. 2023, 09:21
Joe Biden îl liniștește pe Volodimir Zelenski: „Nu are nevoie să-i trimitem avioane F-16

Volodimir Zelenski face presiuni ca NATO să intervină direct în Ucraina. Altfel, să trimită cât de multe ajutoare se poate. În replică, Joe Biden, într-un interviu pentru ABC News, a declarat că e exclus să ofere Ucrainei avioane de luptă avansate „deocamdată”.

Când a fost întrebat dacă președintele Volodimir Zelenski are nevoie de avioane de luptă F-16, oficialul de la Washington a răspuns: „nu are nevoie de avioane F-16 acum”, potrivit KyevIndependent. Președintele american a mai adăugat că „nu există nicio care să justifice, conform armatei noastre acum, furnizarea de F-16”.

 

Joe Biden nu vrea să ia decizii pripite în privința Ucrainei

 

Totuși, liderul democrat din SUA a menționat că nu există nicio modalitate de a ști de ce ar avea nevoie Ucraina în viitor.

„Uite, îi trimitem ceea ce armata noastră experimentată crede că are nevoie acum”, a declarat Biden. „El are nevoie de tancuri, are nevoie de artilerie, are nevoie de apărare aeriană, inclusiv de un alt HIMARS.”

Joe Biden a mai precizat că SUA trimite deja Kievului ceea ce este necesar pentru ca Ucraina „să poată obține câștiguri în această primăvară și în această vară până în toamnă”.

La aniversarea unui an de la conflictul din Donbas, Joe Biden și-a reafirmat jurământul că „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”. El a adăugat că „brutalitatea nu va zdrobi niciodată voința celor liberi”.

 

Un nou ajutor anunțat de SUA, pentru Ucraina

 

La ultima întâlnire dintre Joe Biden și Volodimir Zelenski, președintele SUA a dat undă verde pentru un nou pachet de ajutor. Acest pachet de ajutor militar va avea o valoare de peste 500 de milioane de dolari, a anunțat Joe Biden.

În cea mai recentă declarație a lui Biden transmisă de Casa Albă, în contextul vizitei la Kiev, președintele american a anunțat o nouă livrare de echipamente critice, inclusiv muniție de artilerie, sisteme antiblindate și radare de supraveghere aeriană pentru a ajuta la protejarea poporului ucrainean de bombardamentele aeriene.

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Se dau 5000 de lei GRATIS pentru o categorie de români!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României, obiectiv prioritar, declară Klaus Iohannis
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!