13 reguli importante de bune maniere de care ar trebui să ții cont în jurul lumii

Cele mai importante 13 reguli ale bunelor maniere de care să ții cont când ieși în oraș în funcție de locație.
Alina Costache
04 mart. 2023, 13:12
13 reguli importante de bune maniere de care ar trebui să ții cont în jurul lumii

13 reguli: când vorbim de relaxare, vorbim despre o eliberare departe de agitația și stresul din fiecare zi. Aceste ieșiri pot fi benefice pentru viață și pot vindeca tristețea și plictiseala, dar și cunoașterea unor locuri noi reprezintă un avantaj.

De asemenea, la pachet cu ieșirile și pierderea printre orașele captivante, există o serie de reguli de care ar fi bine să se țină cont pentru a avea o vacanță perfectă.

13 reguli ale bunelor maniere

1. Nu mânca pâinea înainte să aducă și restul mâncării, în Franța. Încearcă să te abții din a gusta din pâine, chiar dacă este adusă înainte de restul mâncării sau dacă îți este foame. În Franța, pâinea nu este considerată un aperitiv, ci se servește împreună cu restul mâncării din farfurie.

Citește și Lonely Planet: Topul celor mai bune destinații turistice în 2023

2. Tot în Italia, nu cere cappuccino după masă. Italienii consideră cafeaua ca pe un aliment care te ajută la digestie și nu ca pe un desert. Așa că, în loc de cappuccino după masă, poți comanda un espresso.

3. Dacă te afli în Italia, nu cere extra parmezan sau ketchup. În caz că ți se face poftă de o pizza specific italiană sau o porție de paste, cererea extra de ketchup sau parmezan poate veni ca o ofensă la adresa bucătarului.

4. 2 ingrediente pe care să nu le ceri dacă ești în Portugalia. Dacă nu vrei să-i superi pe cei mai veseli oameni cu o energie pozitivă, nu cere sare și piper, deoarece dacă acestea nu se află pe masă deja, această cerere poate fi jignire la adresa bucătarului, dar și a gustului mâncării lor.

5. Nu refuza băutura în Rusia. Dacă refuzi o altă băutură în Rusia ești luat drept nepoliticos, deoarece potrivit tradiției rușilor, a oferi o băutură este un semn de încredere și prietenie.

6. Tot în Rusia să nu amesteci niciodată vodka cu altceva. Cum este vodka pentru ruși, este tequila pentru mexicani. Rușii nu combină vodka cu altceva, deoarece ei cred că îi strică gustul.

7. Nu da noroc cu bere dacă te afli în Ungaria, așa cum facem noi românii. Dacă dai noroc sau să închini un pahar, ungurii vor interpreta acest lucru ca un semn de impolitețe.

8. Chiar dacă ești stângaci, mănâncă întotdeauna cu mâna dreaptă în India. Indienii consideră că mâna stângă este folosită la baie, așadar la masă se folosește doar mâna dreaptă.

9. Nu mânca cu mâna dacă ești în Chile. Indiferent de felul de mâncare, în Chile mâncarea nu se atinge cu mâinile, se consideră lipsă de maniere.

Citește și Care sunt cei mai spontani nativi din zodiac. Au spirit aventurier, sunt primii pe care poți să îi iei într-o călătorie neplanificată din timp

10. Fără bacșiș în Japonia. Bacșișul este ceva normal în țările din Europa, însă pentru Japonia nu reprezintă ceva bun și va fi refuzat.

11. Nu mânca din farfuria individuală în Etiopia. Farfuriile individuale în Etiopia sunt văzute ca o risipă, iar toți oamenii mănâncă din mijlocul mesei, cu mâinile.

12. Evită să folosești furculița în Thailanda. Furculițele sunt utilizate pentru a umple lingurile atunci când mănânci.

13. Nu mânca tot când cinezi în China. Chinezii sunt de părere că dacă mănânci tot din farfurie este nepoliticos, indiferent dacă a fost bun sau nu. Mai mult, mâncarea lăsată în farfurie arată că a fost suficientă mâncare și că te-ai săturat.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici, Eroul Înotului Românesc, Câștigă Aurul la JO 2024
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!