Aşa se face că Dan Negru a refuzat un proiect bănos pentru că acesta nu se plia pe principiile sale. Este vorba despre apariţia într-o reclamă la jocuri de noroc. Motivul refuzului l-a explicat pe reţelele sociale.
„În toată țara, pe toate zidurile și pe toate ecranele e promovat îndemnul la noroc. Mi-au propus și mie să apar pe panouri publicitare și să promovez jocurile de noroc. Am refuzat! Degeaba proiectul „România Educată” dacă pe străzi e promovat norocul. Succesul in viață îl câștigi urcând pe scări si nu cu liftul norocului. Asta trebuie să explice România educată🤪
Din 2021, Moldova a interzis orice fel de publicitate la jocuri de noroc, cazinouri sau pariuri sportive. În Anglia vedetele din showbiz nu au voie să promoveze jocurile de noroc. În Germania e interzisă publicitatea pariurilor sportive înaintea sau în timpul meciurilor.
La noi totul e vândut norocului! Nu există nicio statistică oficială care să spună câți dependenți are România pentru că sunt interese mari să nu se afle asta. În locul afișelor uriașe care îndeamnă la săracia norocului aș pune vorba lui Caragiale :
“Norocul e prea puțin și lumea e prea mult㔑, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.
Dan Negru câştigă bani nu doar din emisiunile pe care le moderează la Kanal D, ci şi din activitatea didactică. Este profesor de jurnalism la Universitatea din Timișoara.
„Adresarea de ‘Domnule profesor’ mă încurcă cel mai mult, dar înțeleg că ăsta e respectul care trebuie acordat mediului universitar și celor care predau acolo cu normă întreagă. Sper că mă percep ca pe unul de-ai lor, pentru că dincolo de teorie încercăm să construim și exerciții practice. Dar ca să ajungi la practică, e obligatoriu să treci prin teorie. Merită, oricât s-ar câștiga, pentru că nimeni nu-ți dă energie mai multă decât o sală de studenți cu care poți să dialoghezi. E cel mai bun tratament antiîmbătrânire. L-am descoperit târziu, dar mă bucur că într-un final am descoperit rețeta anti-age!”, a dezvăluit Dan Negru, pentru Impact.