MRU: Probabil că Forţa Civică şi PNŢCD vor avea un candidat la prezidenţiale în 2014

Liderul Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu susţine că aproape sigur partidul pe care îl conduce şi PNŢCD vor merge împreună la alegerile locale din 2016, sub sigla Alianţei DA şi că foarte posibil această construcţie ar putea avea candidat comun la prezidenţialele de anul viitor.
Filip Stan
28 mart. 2013, 15:47
MRU: Probabil că Forţa Civică şi PNŢCD vor avea un candidat la prezidenţiale în 2014

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, joi, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că în alegerile locale viitoare, cele parţiale, dar şi cele din 2016, Forţa Civică şi PNŢCD vor merge împreună, sub sigla Alianţei DA, transmite corespondentul Mediafax.

„În alegerile locale din 2016, dar şi în alegerile locale parţiale care vor fi până atunci, vom merge împreună, aproape sigur. Am discutat şi convenit acest lucru. Ne dorim să fim împreună şi în alegerile parlamentare din 2016. De asemenea, este foarte posibil să convenim un proiect comun pentru prezidenţialele din 2014”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul Forţei Civice a mai spus că Alianţa DA rămâne o organizaţie deschisă şi că există mulţi oameni, inclusiv ai altor partide, care vor să se alăture acestei construcţii politice.

„Sunt oameni ai altor partide şi nu puţini care încearcă să vină către Forţa Civică. Dar Forţa Civică nu are un program de preluare a membrilor altor partide în vrac, la kilogram. Nu facem politică în cantităţi, iar Forţa Civică nu oferă privilegii. Există inclusiv membri PDL care vor să vină către noi”, a declarat Ungureanu.

El a exclus orice colaborare între Forţa Civică şi PSD sau PNL.

„Între noi şi USL este o graniţă cât o prăpastie. Nu ne veţi vedea, chiar şi pe motive de ordin pragmatic, zâmbind către PSD şi către reprezentanţii săi socialişti îmbrăcaţi bine şi interesaţi de maşini scumpe. Cum nu ne veţi vedea zâmbind nici către PNL, unde Crin Antonescu sacrifică propriul partid pentru propria ambiţie”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, şi liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, au semnat, pe 16 martie, protocolul de înfiinţare a Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr.

„România modernă are nevoie de o dreaptă unită care să aducă laolaltă principii şi convingeri politice şi să demonstreze viziune pe termen lung. Ne unim pentru a schimba actualul raport de forţe. Vom promova o politică sinonimă cu interesele cetăţeanului întemeiată pe un dialog onest şi permanent, vom susţine valoarea şi meritul ca argumente pentru prosperitate. Alianţa noastră reprezintă istoria politică a României şi îmbină tradiţia şi experienţa PNŢCD cu viziunea şi entuziasmul nou al Forţei Civice”, se arată în documentul semnat de cei doi preşedinţi de partide.

Ungureanu şi Pavelescu au declarat că Alianţa DA „îmbină tradiţia şi experienţa PNŢCD cu viziunea şi entuziasmul nou al Forţei Civice” şi este „primul pas spre unitatea dreptei”.

„Alianţa Dreptate şi Adevăr înseamnă dreapta autentică”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu. Aurelian Pavelescu a spus , la rândul său, că unificarea dreptei începe cu protocolul dintre PNŢCD şi Forţa Civică.

Potrivit acestuia, a existat o primă tentativă de unificare a dreptei, care a fost ARD, dar, din păcate, „acest proiect politic nu a rezistat”.

„Unii lideri de la PDL au considerat că ar fi mai bine să rupă această alianţă (…) A fost vorba mai mult de orgolii, dacă nu de lipsă de viziune politică”, a spus Aurelian Pavelescu.

Potrivit protolului încheiat, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu sunt copreşedinţi ai Alianţei DA.

Înainte de de semnarea acordului, conducerile celor două formaţiuni au aprobat, separat, această alianţă.

Unii reprezentanţi ai Forţei Civice prezenţi la eveniment au spus că Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi candidat la Preşedinţie în 2014.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden, diagnosticat cu Covid, își întrerupe campania electorală
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'