Din nou pe pistă? Oscar Pistorius ar putea concura la Mondialele de atletism

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, care a primit joi permisiunea să călătorească în străinătate, ar putea participa la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, în august, dacă va decide să revină în competiţii şi va reuşi baremul, a declarat antrenorul Peet van Zyl.
Romania TV
28 mart. 2013, 19:30
Din nou pe pistă? Oscar Pistorius ar putea concura la Mondialele de atletism

Dacă va hotărî să concureze şi va reuşi baremul pentru calificarea la Campionatele mondiale, el va merge acolo. Evident, este un lucru la care ne vom gândi. Dacă şi doar dacă va decide să revină în competiţii. Şi el este singurul care decide. El nu se află nici sub o presiune din partea mea şi nici sub o obligaţie„, a spus antrenorul lui Oscar Pistorius, Peet Van Zyl.

Campionatele Mondiale de atletism vor avea loc în perioada 10-18 august, la Moscova.

Antrenorul va analiza situaţia şi vor lua o decizie. Totul depinde de rapiditatea cu care ar putea reveni într-o formă fizică bună pentru competiţii„, a declarat pentru AFP tatăl lui Pistorius.

Un tribunal din Pretoria i-a permis, joi, campionului paralimpic Oscar Pistorius să călătorească în străinătate, după ce a revizuit condiţiile impuse pentru eliberarea condiţionată a sportivului, anchetat pentru uciderea prietenei sale.

„Decizia magistratului de a nu-i restitui paşaportul solicitantului pentru a nu călători în străinătate a fost o eroare. Paşaportul acuzatului va fi remis avocatului său. Acuzatul va avea permisiunea să-l utilizeze în afara Africii de Sud”, a declarat judecătorul Bert Barn, care a modificat considerabil hotărârea luată luna trecută de colegul său, Desmond Nair.

În pledoaria sa, Barry Roux, avocatul lui Pistorius, a susţinut că atletul doreşte să-şi recapete libertatea de mişcare „nu pentru a pleca în concediu în Insulele Mauritius, ci pentru a-şi câştiga existenţa„, lăsând să se înţeleagă că sportivul s-ar putea reîntoarce pe pistele de concurs.

Totodată, Pistorius a primit pemisiunea de a se întoarce în locuinţa sa, în care şi-a ucis prietena cu focuri de armă trase dintr-un pistol de 9 mm, la 14 februarie.

„Acuzaţia este foarte gravă. Omorul este cea mai gravă crimă care poate fi comisă”, a subliniat judecătorul, dar s-a ferit să intre în miezul dosarului lui Pistorius, mulţumindu-se să evalueze doar riscul ca acuzatul să fugă.

Avocaţii lui Pistorius au declarat că sportivul se va întoarce la proprietatea sa, dar este puţin probabil că va locui acolo. „Da, are permisiunea să locuiască acolo, dar nu cred că are intenţia să facă asta„, a afirmat Kenny Oldwage, un alt avocat al atletului, la finalul audierilor de joi.

La 14 februarie, Pistorius şi-a împuşcat mortal prietena, fotomodelul Reeva Steenkamp, prin uşa de la toaletă. El a susţinut că a crezut că în baia sa a intrat un hoţ, s-a speriat şi a tras în uşa toaletei. Acuzarea contestă ipoteza unui accident, considerând că sportivul şi-a împuşcat prietena după o ceartă.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Câți bani câștigi, de fapt, dacă pui 1000 de lei într-un depozit bancar pentru 1 an de zile. Ofertele Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen pentru clienți și nu numai
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Viktor Orban Critică Mandatul Ursulei von der Leyen și Denunță Lideri UE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'