Vouchere pentru femei. Pe 8 martie, femeile din lumea întreagă sunt sărbătorite în cele mai frumoase moduri. În România, o nouă lege aprobată la finalul lui 2021 spune că angajatorii pot acorda tichete cadou de această zi.
Ultima oră: Vești bune pentru 350.000 de români! Guvernul a hotărât acordarea mai multor vouchere de energie
La finalul lunii decembrie 2021, plafonul a fost majorat de la 150 la 300 de lei, prin OUG, pentru ca tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale să fie considerate netaxabile.
Aceste vouchere pentru femei care pot fi în valoare maximă de 300 de lei nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal.
Toate femeile care lucrează pot primi de 8 Martie vouchere cadou care să fie netaxabile.
Potrivit ANAF, voucherele pentru femei se pot acorda în următoarele situații:
– cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie
– cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
– cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.
În ordonanța de urgență a fost introdusă și obligativitatea ca toate tichetele valorice, inclusive voucherele pentru femei acordate cadou, să fie numai sub formă de card și să elimine biletele fizice.
Mai mult decât atât, angajatorii care decid să ofere vouchere cadou femeilor pentru 8 martie trebuie să aibă grijă să nu discrimineze femeile angajate, indiferent dacă sunt mame sau nu, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă îndeplinesc funcții de bază în cadrul companiei sau nu.
Iohannis a promulgat legea privind amnistia pe tichetele cadou. ANAF, obligată să dea banii înapoi
Vouchere cadou pot fi acordate și salariaților cu funcții de bază din alte companii, singurele excepții prevăzute de HG 1.045/2018, inclusive de normele de aplicarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea de tichete valorice, fiind vorba de tichete de masă și tichete culturale.
Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.