Natura este mereu de partea noastră, din păcate de foarte puține ori suntem conștienți de toate cadourile pe care ni le oferă. Acum că primăvara a venit, piețele se vor umple de o plantă care este efectiv miraculoasă pentru corpul nostru. Aceasta are capacitatea de a ne curăța sângele și de a ne ajuta să reducem semnificativ riscul de AVC. Este vorba despre „urzică”, însă pentru a putea beneficia de toate calitățiile ei, este nevoie să o consumi de cel puțin 2 ori pe săptămână.
Citește și: Mimosa pudica, planta tropicală care se „rușinează” dacă o atingi VIDEO
Urzica crește, în special, în locurile necultivate, dar odată cu venirea primăverii, o putem găsi și pe tarabele din piață. Ea este o plantă recunoscută pentru calitățile sale tămăduitoare. Printre cele mai semnificative se numără curățarea sângelui și reducerea riscului de AVC și infarct. Aceasta mai este benefică și pentru reducerea tensiunii arteriale și a glicemiei, menținându-le la un nivel echilibrat.
Planta are propietatea unică de a revitaliza și aproviziona, furnizând astfel o multitudine de substanțe extrem de benefice pentru vindecarea și protejarea corpului nostru. Pe lângă miracolele pe care le face pentru sistemul nostru circulator, ajutând de asemenea, la întărirea pereților vaselor de sânge, aceasta are efecte uriașe și asupra rinichilor. Aceasta are capacitatea de a îmbunătăți funcția acestora de a excreta acidul uric, ameliorând astfel guta. Urzica poate curăța organismul de substanțe reziduale, contribuind astfel la vindecarea problemelor de piele, cum ar fi eczemele.
Totodată, planta este o sursă excelentă de proteine, fier și minierale. Tocmai din aceasta cauză, consumul este recomandat oricui, în special în perioada postului. Această plantă este supranumită „focul vindecător”, deoarece la contactul cu pielea aceasta iscă o senzație de înțepătură și arsură.
Potrivit healthline, urzicile conțin acid linoleic, acid oleic, acid palmitic, toți aminoacizii necesari organismului, kaempferolul (cunoscut și sub numele de robigenină), acid cafeic, quercetină, beta caroten, luteină și luteoxantina. Mai mult decât atât, frunzele și rădăcina urzicii conțin o mulțime de nutrienți, printre care: vitaminele A, C, K și câteva vitamine B și minerale precum calciu, fier, magneziu, fosor, potasiu și sodiu. În urzici se găsesc o varietate de compuși care pot reduce inflamațiile din corp. În cadrul studiilor realizate pe animale, urzica a redus nivelurile de hormoni inflamatori multipli, interferând cu producția lor.