Papa Francisc a condus pentru prima dată la Colosseum tradiţionalul Drum al Crucii

Pentru prima dată, papa Francisc a condus la Colosseum tradiţionalul Drum al Crucii din Vinerea Mare, la o zi după o ceremonie de spălare a picioarelor unor deţinuţi într-o închisoare, un fapt total inedit la Vatican.
Romania TV
29 mart. 2013, 21:42
Papa Francisc a condus pentru prima dată la Colosseum tradiţionalul Drum al Crucii

Noul papă, în vârsta de 76 de ani, nu a purtat crucea de lemn în niciuna din cele 14 opriri ce comemorează Patimile şi Răstignirea lui Iisus pe Golgota la Ierusalim.

El s-a instalat ca şi predecesorul său papa Benedict al XVI-lea pe o terasă sub un baldachin roşu, cu vedere la celebrul amfiteatru unde mii de creştini au fost martirizaţi în primele secole.

După ce le-a spălat picioarele unui număr de 12 tineri deţinuţi, inclusiv tinere fete şi musulmani, de la centrul de detenţie Casal del Marmo, suveranul pontif va continua maratonul pascal într-o manieră mai clasică, începând de după-amiază cu recitarea Patimilor în Basilica Sf. Petru.

Doar o singură schimbare este prevăzută: el a dorit ca mai multe lecturi şi procesiuni să fie scurtate în diferite celebrări ce vor avea loc duminică, a anunţat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi.

”Aceasta răspunde dorinţei de simplitate a papei. Există o mare austeritate în maniera sa de a celebra liturghia”, a subliniat părintele Lombardi.

Anul trecut, Benedict al XVI-lea, pe atunci foarte obosit şi palid, stând sub o boltă deasupra amfiteatrului, a ascultat meditaţiile redactate de un cuplu italian în legătură cu problemele familiei contemporane.

Chiar înainte de demisia sa, în acest an, meditaţiile au fost comandate de către Benedict al XVI-lea Patriarhului maronit Bechara Boutros Rai, care le-a cerut unor doi tineri libanezi să le redacteze.

Aceasta a fost o modalitate de a scoate în relief drama Orientului Mijlociu, cu războiul din Siria, dificila coexistenţă între musulmani şi creştini, ascensiunea islamismului, plecarea a numeroşi creştini către Occident.

Meditaţiile vor face numeroase referiri la ”tradiţiile părinţilor orientali, la liturghiile orientale şi la încurajările papei Benedict al XVI-lea pentru Orientul Mijlociu”, date publicităţii anul trecut, a precizat părintele Lombardi.

Seminarişti chinezi, familii italiene, călugăriţe din Liban şi Nigeria, tineri din Brazilia – unde vor avea loc viitoarele Zile Mondiale ale Tineretului, la sfârşitul lui iulie, în prezenţa papei Francisc – vor purta îndeosebi crucea pe traseul tradiţional.

Tonalitatea acestor meditaţii va gravita în general în jurul apărării vieţii, ameninţată de războaie, intoleranţă, opresiune, dar şi de legi /privind avortul, eutanasia/ care, potrivit Bisericii, nu apără suficient drepturile celor mai slabi.

Părintele Lombardi a dezvăluit faptul că papa argentinian a avut joi o nouă ”convorbire /telefonică/ lungă, intensă, semnificativă şi frumoasă ” cu papa emerit Benedict al XVI-lea”, care se află la reşedinţa papilor de la Castel Gandolfo, la sud de Roma.

De la alegerea sa, Francisc s-a întâlnit cu Benedict al XVI-lea la Castel Gandolfo în cadrul unei reuniuni istorice, plină de emoţie, şi i-a telefonat de trei ori.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Oraşul din România unde se construiește o clădire de sute de milioane de euro. Va fi a doua, ca suprafaţă în toată țară, după Casa Poporului
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Un nou atac al urșilor în comuna Rucăr, județul Argeș: un cioban grav rănit
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'