Dosarul analizelor fictive: 22 de persoane, între care 10 medici, au fost ARESTATE preventiv

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandate de arestare preventivă pentru 22 de persoane implicate în dosarul decontărilor ilegale, celelalte persoane cercetate, urmând să fie cercetate în libertate, dar cu interdicţia de a părăsi ţara. Zece medici se numără printre cei arestaţi preventiv.
Iulian Tudor
31 mart. 2013, 05:29
Dosarul analizelor fictive: 22 de persoane, între care 10 medici, au fost ARESTATE preventiv

Un număr de 22 de persoane, printre care zece medici specialişti şi de familie, dar şi administratorii celor două laboratoare vizate în dosarul decontărilor ilegale de analize, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate sâmbătă seară de Tribunalul Bucureşti. Restul celor reţinuţi în acelaşi dosar, printre care medicul cardiolog Sergiu Bârsan şi Viorel Ordeanu, medic de laborator la Uromed, vor fi cercetate în libertate, dar cu interdicţie de a părăsi ţara, a mai hotărât instanţa.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Au fost arestaţi preventiv Semseddin Daskiran şi Suleyman Memitanly (administratorii laboratoarelor), Ioana Coconeanu (operator calculator CityLab), Alina Eremia (asistent medical la CityLab), Ana-Maria Baciu (biolog la CityLab), Irina Cristea (biolog la CityLab), Valentina Drăguşin (asistent medical), Monica Ursu (medic specialist obstetrică şi ginecologie), Corina Gabriela Iancu (medic endocrinolog), Mihaela Pană (asistent medical), Rodica Lazăr Contes (medic specialist pediatrie şi ecografie), Rodica Matei (medic), Mihaela Gheorghiu (medic), Anca Teleguţă (asistent medical), Mihaela Liliana Ivaşcu (medic de familie), Muteba Kanda (medic), Maria Munteanu (medic), Monica Ţoca (medic), Mihai Stanciu, Kamal Osman, Marana Anda Iosup (medic de familie) şi Mihaela Cristea (asistent medical).

În acest dosar, în care 42 de persoane sunt urmărite penal pentru înşelăciune şi complicitate la această faptă, au fost reţinuţi vineri seară administratorii laboratoarelor de analize Uromed Center şi CityLab, angajaţi ai acestora, medici şi asistente.

CITEŞTE ŞI: INTERCEPTĂRI în dosarul analizelor medicale fictive. Cum se FALSIFICAU buletinele de ANALIZE

Cei 15 care vor fi cercetaţi în libertate, dar cu interdicţie de a părăsi ţara, sunt Sergiu Bârsan (medic cardiolog), Aura Nimigean (asistent medical), Dănuţa Călin (asistent medical), Corina Pantazi (asistent medical), Dana Buduluca (asistent medical), Melania Pandrea (asistent medical), Teodora Marin (asistent medical), Cristian Alexandru Vasile Bugarin (medic de laborator la Uromed şi apoi la CityLab), Bogdan Ioan Coculescu (medic de laborator la Uromed), Viorel Ordeanu (medic de laborator la Uromed), Crenguţa Şerboiu (medic specialist radiologie), Mohamad El-Rifai (medic), Ileana Gheorghe (asistent medical), Teodora Popescu (jurist) şi Luiza Ilioiu (operator calculator la Uromed).

În acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită şi dare mită.

Potrivit Parchetului Capitalei, activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro.

Medicii sunt acuzaţi că au emis aproximativ 14.000 de buletine de analize fictive pe numele a circa 800 de persoane, din valoarea cărora îşi opreau 10%.

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Luni, cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată pe Pământ
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!