Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient. Se adaugă după fierbere

Cafeaua este acel elixir al dimineților care te trezește și-ți dă, poate, un alt tonus. Marii preparatori de cafea spun că nu se bea cu zahăr, iar acea amărăciune din cafea este o amărăciune acceptabilă care îi conferă cafelei gustul său unic
Alina Costache
13 mart. 2023, 23:39
Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient. Se adaugă după fierbere
Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient

Cafeaua este amară chiar și prin adăugarea de zahăr, dar acesta complimentează amărăciunea, la fel ca și adăugarea de lapte sau smântână. Mulți cred că aceasta afectează gustul și vor bea doar cafea neagră. Vitamina B6, acidul folic, magneziul, calciul, fierul, potasiul, manganul și alte minerale esențiale pentru o stare de sănătate bună sunt abundente în nucșoară, cunoscută și sub numele de jaiphal. Aceasta poate ajuta la prevenirea problemelor digestive, la îmbunătățirea circulației sângelui, la reducerea stresului, la îmbunătățirea calității somnului și la eliminarea respirației urât mirositoare datorită tuturor acestor nutrienți.

Cafeaua Sfânta Elena, plantată de Napoleon Bonaparte, căutată în întreaga lume. Şi românii o preferă: „Din 500 kilograme, 180 ajung în București”

Dar, dacă vei folosi nucșoară în cafeaua ta de dimineață, va adăuga acel plus de dulceață la gustul și aroma cafelei tale. Trebuie doar să adaugi amestecul potrivit în ceașca ta. Puteți presăra pudră de nucșoară sau nucșoară rasă peste cafea pentru o dimineață cu o aromă blândă, care să vă ridice.

Puțină nucșoară adăugată în cafea este un beneficiu pentru sănătate. Nuca de nucșoară este folosită pentru a trata multe condiții de sănătate. Proprietățile sale antiinflamatorii ajută la ameliorarea durerii. Nucșoara a fost folosită pentru a trata tulburările digestive din timpuri imemoriale.

Nucșoara este bogată în minerale și este folosită în fitoterapie pentru a trata tensiunea arterială și tulburările sistemului circulator, și este un stimulent nervos folosită pentru a trata anxietatea și depresia.

In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai iar grecii o combinasi cu scortisoara, iar efectul este savuros. Italienii o adauga in si sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului. Datorita proprietatilor sale, de ceva timp Starbucks a decis ca toate in cafenelele sale din lume sa se recomande presararea de putina nucsoara in cafeaua proaspat servita.

Nucsoara are proprietatea de a creste temperatura corpului, astfel ca este ideala in starile gripale, este un eficient stimulent nervos si are efecte analgezice.

Stimuleaza digestia, iar in doze mai mari este un calmant general. Este un remediu pretios in bolile reumatismale, avand efect antiinflamator si pentru afectiunile pulmonare. Regleaza tranzitul intestinat si combate mirosul neplacut al gurii. Nu in ultimul rand, nucsoara imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si creste dorinta sexuala.

Pont Pentru o savoare desavarsita, poti adauga in cafea si putin cardamon, care pe langa aroma fina are si darul de a neutraliza substantele toxice din cafea(2-3 boabe la o ceasca sau un varf de lingurita daca e deja macinat)

Cafeaua şi ciocolata, beneficii enorme pentru sănătate

Consumul de cafea, ceai și ciocolată are o serie beneficii importante pentru sănătate. Potrivit specialiştilor, printre cele mai importante beneficii generate de consumul de cafea se numără: îmbunătăţirea funcţiei cognitive, reducerea riscului de depresie, reducerea oboselii, îmbunătăţirea performanţelor fizice, reducerea inflamaţiei şi a funcţiilor vasculare, reducerea riscului de diabet tip 2 – îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi a metabolismului glucidic, reducerea riscului de hepatopatii, scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer (colorectal, hepatic), scrie Agerpres.

Cafeaua lui Suleyman Magnificul după care erau înnebuniți Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu: „Asta e fix reţeta lui”
Pe de altă parte, consumul excesiv de cafea vine la pachet cu o serie de riscuri, precum: insomnie, anxietate şi agitaţie, tremor, adicţie şi dependenţă, sindrom de sevraj, iritabilitate, cefalee, fatigabilitate, deshidratare, tulburări digestive – reflux gastroesofagian, arsuri epigastrice, ulcer gastric, tahicardie, spasm coronarian, interferenţa cu absorbţia de nutrienţi, precum calciul şi fierul.

Beneficiile consumului de ciocolată
Şi ciocolata are beneficiile ei, afirmă specialiştii. Printre acestea se numără starea de bine, aportul de energie, aportul de antioxidanţi, antiinflamator, îmbunătăţirea funcţiei creierului, risc redus de diabet zaharat prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină. Pe de altă parte, consumul excesiv de ciocolată este asociat cu o serie de riscuri, precum: suprapondere şi obezitate, consum de aditivi şi alergeni din anumite reţete de ciocolată, consumul de ciocolată cu contaminanţi metale grele.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Mutare neașteptată în scandalul dintre urmăritul internațional Horațiu Potra și fosta soție / Miza: averea de milioane!
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul din România considerat Meridianul Zero al lumii. A fost în prima linie a astronomiei europene
Capital.ro
Regulă pentru șoferii care nu au schimbat anvelopele de iarnă. Devine obligatoriu începând cu 15 aprilie
Playtech.ro
Cine plăteşte alocaţiile copiilor? Detaliul din lege cunoscut de puţini români
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Cel mai puternic „purificator al sângelui” din lume. Este afrodiziac, scade tensiunea arterială, dă energie și era adorat de romani
wowbiz.ro
Mariana Moculescu a dispărut! Nimeni nu mai știe nimic de ea de când a vorbit public despre datoriile pe care le are
Spynews
Documente-bombă! Cum a încercat Honorius Prigoană să-și execute tatăl mort! Un singur detaliu i-a scăpat
Spynews
Când urmează să nască soția lui Adrian Velea. Prezentatorul de la Acces Direct și partenera lui vor deveni părinți de băiețel
Evz.ro
Zodii cu care nu e bine să ai de-a face. Reacționează urât
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
kanald.ro
Destin spulberat într-o secundă. Trei tineri de 17 și 18 ani au murit într-un accident cumplit, după ce mașina lor s-a transformat într-o bilă de foc
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, manipulat și păcălit? Victor Ponta rupe tăcerea: Cine l-a chemat știa...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Petre Măgurean, fost jucător și antrenor de baschet, a murit la 67 de ani, cu doar două zile înainte de ziua de naștere: „A cucerit medaliile de bronz în Divizia A”
MediaFlux
Bani în plus la pensie pentru români. Se dau pentru cei cu minim 15 ani vechime
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Victor Ponta: omul care ”a salvat Belgradul” în urma unei ședințe secrete a Guvernului! ”A plagiat, dar a și inundat” – remarcă Cristian Preda