Te angajează pe loc la Google dacă răspunzi corect la o singură întrebare. Salariile sunt uriaşe

Calitatea foarte căutată la interviurile de angajare de la Google, pe care puțini oameni o au, a fost dezvăluită de un important director.
Filip Stan
15 mart. 2023, 10:07
Te angajează pe loc la Google dacă răspunzi corect la o singură întrebare. Salariile sunt uriaşe

O fostă membră a conducerii Google, care s-a ocupat timp de zece ani de interviurile de angajare, a dezvăluit care e cea mai importantă aptitudine pe care foarte puțini candidați o au.

Claire Hughes Johnson este lector la Harvard Business School. A lucrat timp de zece ani la Google, unde a supervizat proiecte pentru Gmail, Google Apps și operațiuni pentru clienți.

Angajări la Kaufland. Salariul pornește de la 3.700 de lei, se oferă şi bonuri de masă, prime de Paşte şi zile libere suplimentare

În deceniul în care a lucrat pentru gigantul tehnologic, au fost săptămâni în care lucra până la 40 de ore conducând interviurile pentru angajare, iar înainte de toate, ea căuta o aptitudine specială la fiecare candidat pe care îl avea în față: autocunoașterea. Claire spune că aceasta este o calitate pe care foarte puțini oameni o au, potrivit CNBC.

Experiența și priceperea contează, dar ele pot fi învățate, subliniază ea. În schimb, când cineva atinge un nivel ridicat de autocunoaștere este mai motivat să învețe, fiindcă are o abordare sinceră asupra muncii. În plus, interacționează mai bine cu colegii și cu șefii.

Autocunoașterea e o caracteristică rară: cercetările arată că, deși 95% din oameni consideră că dețin această aptitudine, de fapt, doar 10-15% o au, arată ea.

Cum poate fi depistată autocunoașterea

Claire, expert Google, urmărea întotdeauna două cuvinte printre afirmațiile candidaților: prea mulți ‘eu’ reprezintă un semnal de alarmă, fiindcă e un indiciu al egoismului, iar persoanele respective ar putea fi puțin dispuse să colaboreze cu ceilalți, în timp ce prea mulți ‘noi’ pot ascunde ce rol joacă acel candidat într-o situație anume. Trebuie să existe un echilibru, spune ea.

De obicei, Claire află ceva important când îi întreabă pe candidați despre rolul lor exact într-o anumită reușită. „Un răspuns pozitiv ar fi: ‘A fost ideea mea, dar e meritul întregii echipe'”, explică ea.

Angajări 2023. Avalanşă de oferte la stat, se caută bucătari pentru popotă, infirmiere, dar şi paznici şi directori. LISTA, condiții, calendarul concursurilor

Totodată, ea le cere să spună cum cred că i-ar descrie colegii. „Dacă spun numai lucruri bune, verific ce recomandări am primit despre ei. Apoi, îi întreb ce au făcut pentru a îmbunătăți părerile despre ei, ca să le testez orientarea către învățare și auto-îmbunătățire și ca să văd dacă au tratat cum trebuie acele impresii”, arată experta.

Evaluarea autocunoașterii

Cum îți dai seama că nu ai un nivel de autocunoaștere suficient de dezvoltat? Experții spun că trebuie să ții seama de aceste semne:

  • primești constant feedback cu care nu ești de acord. Asta nu înseamnă că feedback-ul e corect, dar arată cât de mare este diferența între modul în care te percep ceilalți și cum te vezi tu.
  • te simți constant frustrat și nervos, fiindcă nu ești de acord cu direcția sau deciziile echipei.
  • ești epuizat la sfârșitul programului și nu-ți dai seama de ce.
  • nu poți descrie exact ce tip de muncă faci și nu-ți place ceea ce faci.

Cum se clădește autocunoașterea

Să-ți dezvolți această calitate înseamnă să înțelegi de ce muncești în felul în care o faci și cum poți contribui la munca în echipă. Adică:

  1. Să-ți înțelegi valorile

Să știi ce e important pentru tine, ce anume îți dă energie și ce te slăbește, te va ajuta să înțelegi cum lucrezi. Cu aceste perspective, vei putea să-ți exprimi valorile și să înțelegi când există nepotriviri între ele sau când intră în conflict cu valorile altora.

  1. Identifică-ți stilul de lucru

Notează timp de câteva săptămâni momentele în care simți că ai atins noi niveluri de performanță la serviciu sau când eficiența a scăzut la cote alarmante. Vei descoperi anumite modele. Dacă n-ai încredere în instinctele tale, întreabă pe cineva pe care te bazezi: „Când m-ai văzut în cea mai bună și în cea mai proastă formă?”

  1. Analizează-ți punctele forte și aptitudinile

La un interviu de angajare, ar trebui să fii capabil să vorbești cu încredere despre punctele forte și slăbiciunile tale. Ca să ai un nivel mai corect de autocunoaștere, pune-ți două întrebări:

  • Ce știi să faci foarte bine? Ce calități ai și pe care trebuie să le capeți sau să le întărești?
  • Care sunt aptitudinile tale? La ce ești bun în mod nativ și ce aptitudini ai căpătat cu timpul?

Eric Yuan, fondator și CEO al aplicației Zoom, propune un alt exercițiu eficient: el își ia 15 minute de gândire la sfârșitul fiecărei zile de muncă. „Mă întreb: ce am făcut bine? Am făcut vreo greșeală? Pot să mă descurc mai bine mâine? Uneori îmi notez ceva important. Dar de cele mai multe ori, gânditul e suficient”, a dezvăluit el.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'