Legiștii au stabilit cum a murit Valeriu Stoilov. Mama tânărului face acuzații grave: ”Mi l-a omorât! Ați făcut o greșeală și nu v-o asumați”

A fost finalizată necropsia cercetătorului de 28 de ani care a murit pe masa de operație. Un edem pulmonar acut masiv i-a adus moartea lui Valeriu Stoilov, spun legiștii.
Filip Stan
17 mart. 2023, 12:32
Legiștii au stabilit cum a murit Valeriu Stoilov. Mama tânărului face acuzații grave: ”Mi l-a omorât! Ați făcut o greșeală și nu v-o asumați”

Valeriu Stoilov, tânărul de 28 de ani care a murit pe masa de operație la spitalul din Vatra Dornei după ce i s-a administrat anestezicul în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale, a murit în urma unui edem pulmonar, au stabilit legiștii.

Valeriu Stoilov avea 28 de ani și era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei. De 8 martie a mers cu prietenii la o partidă de fotbal. La un moment dat, Valeriu s-a accidentat la cot. A mers la spital pentru consultație, a fost investigat și diagnosticat cu fractură de olecran (cot). Medicii l-au programat pentru operație, scrie monitorulsv.ro.

Pe 13 martie, Valeriu Stoilov s-a prezentat la spital pentru internare, iar două zile mai târziu era programat pentru intervenția chirurgicală.„S-au făcut toate analizele și investigațiile preoperatorii, totul era în regulă, pacientul nu avea nici o suferință anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, inițial reversibil”, a declarat directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr. Cristian Rusu.

Medicii l-au resuscitat și Valeriu și-a revenit. La scurt timp a intrat iar în stop cardiorespirator. A fost resuscitat o oră și jumătate, dar din păcate n-a mai răspuns.

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citește și: Tânărul IT-ist de 27 de ani a fost găsit fără suflare. Prietenii nu mai aveau niciun semn de la el de două zile

 

Mama lui Valeriu Stoilov face acuzații grave: Mi-a omorât copilul. Mi l-a omorât!

Mama tânărului cercetător Valeriu Stoilov îl acuză pe medicul anestezist Mihai Simu de decesul fiului ei. Mihaela Linu a povestit pentru Monitorul de Suceava că ultima oară a vorbit cu fiul ei marți seara, înainte de operație. Era îngrijorată că tânărul a fost programat pentru operație abia după o săptămână de la producerea accidentul la fotbal. Tânărul a liniștito și i-a spus că toți medicii care urmau să se ocupe de el l-au vizitat și s-au comportat foarte bine.

”L-au tot amânat, i-au făcut analize, investigații și urmau să-l bage în operație. Așteptam să mă sune copilul meu și m-a sunat medicul, să-mi spună că a murit. Cum adică a murit?! Cu mâna ruptă din cot? Singurul meu copil…”, a spus Mihaela Linu.

Ea crede că medicul anestezist a făcut o eroare care a dus la moartea fiului ei.

De asemenea, refuză categoric ideea că Valeriu ar fi putut să aibă o afecțiune cardiacă preexistentă, nedetectabilă la investigațiile uzuale, de care nu a știut. „Omul (n.r. medicul anestezist) este în vârstă, tremura, era logic că n-o să poată să-i facă. De ce nu-i lasă pe ăștia (n.r. doctori) tineri? Îi omoară! Mi-a omorât copilul. Mi l-a omorât!”, își strigă mama durerea. „Ați făcut o greșeală și nu v-o asumați”, i-a reproșat ea medicului anestezist, potrivit Monitorul de Suceava. 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!