Produsele cu făină de greier intră în două dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri din România

Comisia Europeana a aprobat recent făina de greieri pentru compoziția alimentelor. Produsele cu această făină vor fi în curând disponibile în magazine precum Lidl, Aldi și alte lanțuri similare.
Filip Stan
18 mart. 2023, 22:23
Produsele cu făină de greier intră în două dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri din România

Greierii sunt considerați comestibili după ce au fost congelați, uscati sau tranformați în pudra, conform reglementărilor. Cu toate acestea, companiile alimentare proeminente au încorporat extracte de insecte în produsele lor de ceva timp. Acestea sunt produse de marcă de uz casnic care sunt disponibile pe scară largă în magazine precum Kaufland, Lidl și Aldi.

Utilizarea insectelor procesate în consumabile este adesea acoperită de o lacună de etichetare, deoarece este de obicei listată ca colorant E 120. Colorantul este extras de obicei din insectele care locuiesc în cactusi, care sunt fierte și zdrobite pentru a produce un pigment roșu.

Este frecvent denumită „roșu carmin” sau „carmin” și poartă, de asemenea, numele „CI 75470” sau „cocenială” în produse cosmetice. Aceste nume se găsesc de obicei pe etichetele diferitelor produse alimentare și cosmetice.

Aceste insecte pot fi găsite, de exemplu, în M&M’s Crisp, dar și în iaurturile Müller și Danone. Colorantul din insecte se găsește și în drajeurile Skittles, gumele Haribo, băuturile roșii, dulcețurile de căpșuni și zmeură și siropurile dulci. În plus, colorantul poate fi găsit în cârnați, ketchup și chipsuri, scrie Ziarulromanesc.de.

Citește și: Ce amendă primesc șoferii care nu fac asta când parchează. Detaliul din Codul Rutier pe care puţini îl ştiu!

Magazinele din UE aprovizionează acum produse făcute cu făină de greieri de casă, aprobată recent pentru compoziția alimentelor de către Comisia Europeană. Această făină versatilă poate fi încorporată într-o varietate de produse, inclusiv paste, pâine, fursecuri, pizza, cereale și batoane. Este important de reținut că, în conformitate cu reglementările UE, prezența făinii de insecte trebuie să fie clar etichetată pe toate produsele.

Numele științifice ale insectelor au prioritate pe etichetele produselor comestibile făcute cu făină de greieri, cum ar fi pâinea, biscuiții, pastele și amestecurile sau batoanele pentru copt. Deci, pe etichetă se va scrie „Acheta domesticus” pentru alimentele pe bază de făină de greieri. În plus, produsele derivate din gândacii de bălegar, cum ar fi alimentele congelate, paste, uscate și sub formă de pudră, sunt etichetate ca „Tenebrio Molitor”. În mod similar, lăcustele migratoare poartă numele „Locusta migratoria” pe etichetă.

Acest lucru nu exclude însă că pe ambalaj pot exista și alte indicații vizibile cu privire la utilizarea făinii de insecte sau similare. Produsele pe bază de insecte se disting adesea printr-un preț ridicat.

Citește și: Surpriză uriaşă: de unde vin, de fapt, mezelurile de la Lidl. Românii habar n-aveau de asta!

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!