„Aurul” de pe bancnotele de euro. Românii care au acasă, să le verifice, pentru că pot primi o mică avere

"Aurul" de pe bancnotele de euro. Micile detalii fac diferența, iar uneori aceasta poate fi chiar de două ori sau și mai bine peste. Având un număr de serie special ori o pată sau altă eroare de tipărire, o bancnotă își poate multiplica valoarea.
Alina Costache
20 mart. 2023, 19:04
"Aurul" de pe bancnotele de euro

„Aurul” de pe bancnotele de euro. Când vorbim de valoare, trebuie să avem în vedere că, pentru un colecționar, o hârtie care are seria lipsă sau anumite numere speciale trecute înseamnă ceva. De exemplu, secvențele de numere care la început au multe zerouri sunt foarte căutate, ca și cele care cu numere care se repetă ritmic.

Dar valoarea unei bancnote crește nu numai prin seria ei, ci și dacă are greșeli de tipărire. De exemplu, simbolul euro este șters sau ștampilele sunt distorsionate, toate acestea atrag interesul colecționarilor.

Citește și: De ce să nu păstrați niciodată bancnotele rupte. Superstiții cutremurătoare pentru care există soluții simple și eficiente

„Aurul” de pe bancnotele de euro

Publicația germană merkur.de scrie că pe Ebay se vinde o bancnotă de 100 de euro pentru suma de 1000 de euro deoarece are o greșeală de tipărire – simbolul euro nu este complet vizibil pe o parte.

În 2013, un colecționar a plătit 11.900 de euro pentru o bancnotă de 100 de euro care a fost scoasă pe piață fără număr serie. Tot așa, cineva a dat 550 de euro pe o bancnotă de 20 de euro pe a cărei serie se repeta de foarte multe ori cifra 2.

Mare atenție, însă, căci numărul de serie lipsă sau hologramele șterse pot fi și un indiciu al banilor falși! De aceea se recomandă o verificare amănunțită a bancnotelor înainte de a planifica vânzarea lor pe site-urile de specialitate, notează Gândul.ro.

Aceste bancnote nu mai sunt acceptate la plăți

Banca Centrală Germană a emis o declarație în care a avertizat împotriva bancnotelor euro care nu pot fi schimbate nicăieri și nu pot fi folosite pentru a plăti cu ele nicăieri. Potrivit Bundesbank, aceste bancnote circulă acum în toată Uniunea Europeană și reprezintă o problemă serioasă pentru consumatori, comercianți cu amănuntul și instituțiile financiare.

Băncile centrale ale statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv Banca Centrală Germană, au un rol important în emiterea și gestionarea monedei euro. În cazul în care există bancnote euro care nu pot fi acceptate sau schimbate, acestea pot fi false sau contrafăcute și ar trebui raportate autorităților competente. Este important să verificați autenticitatea bancnotelor euro pe care le primiți înainte de a le folosi.

Bundesbank avertizează împotriva acceptării bancnotelor euro contrafăcute. Într -un comunicat oficial din 31 ianuarie, Banca Centrală Germană a raportat că au fost înregistrate semnificativ mai multe falsuri în 2022 decât în ​​anul precedent. În total, 44.100 de bancnote contrafăcute în euro cu o valoare nominală de 2,7 milioane euro au fost retrase din tranzacțiile de plată din Germania . Aceasta înseamnă că numărul falsurilor în țară a crescut cu 5,2 la sută. comparativ cu anul precedent.

Volumul de monedă falsă a crescut în 2022 în toată zona euro. În total, au fost înregistrate 376.000 de falsuri. Aceasta corespunde unei creșteri de 29.000 de unități (+8,4 la sută) față de anul precedent.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de 5 ani
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!