Curatorul lui Patrick Cioacă a solicitat daune morale de 5 milioane de euro pentru minor

Avocatul care îl reprezintă în calitate de curator pe minorul Patrick Cioacă în procesul uciderii mamei sale, Elodia Ghinescu, a depus marţi la Tribunalul Argeş o cerere de constituire ca parte civilă, solicitând daune morale de 5 milioane de euro.
Iulian Tudor
02 apr. 2013, 11:57
Curatorul lui Patrick Cioacă a solicitat daune morale de 5 milioane de euro pentru minor

Pe lângă daunele morale în valoare de cinci milioane de euro, curatorul a mai solicitat ca inculpatul Cristian Cioacă să plătească lunar suma de 3.000 de lei pentru întreţinerea fiului său minor, potrivit Agerpres. 

Avocatul a explicat, ulterior, că la stabilirea prejudiciului moral s-a raportat la sumele cerute ca daune morale de celelalte părţi civile în dosar, Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi respectiv fratele Elodiei.

La termenul anterior, din 3 martie, instanţa de fond a solicitat Judecătoriei Piteşti să desemneze un curator special pentru minorul Patrick Cioacă, care să-l reprezinte în procesul penal în care tatăl său este judecat pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Judecătoria Piteşti a decis, pe 14 martie, ca un avocat să fie curator special al minorului, care are calitatea de parte vătămată în proces. Avocatul din oficiu, membru al Baroului Argeş, a fost tras la sorţi de instanţă, după ce propunerile de curator special formulate de avocaţii care reprezintă interesele lui Cristian Cioacă şi ale familiei Ghinescu au fost respinse.

Fiul minor al Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă se află în plasament la familia surorii tatălui, conform unei decizii a comisiei de specialitate din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.

Comisia pentru Protecţia Copilului a hotărât că Patrick Cioacă, în vârstă de opt ani, va locui în familia Anei Maria Ene, căreia i-a fost încredinţat provizoriu după arestarea tatălui. La baza luării deciziei au stat mai multe criterii, printre care opţiunea copilului, faptul că acesta a crescut în ultimii cinci ani alături de rudele pe linie paternă, continuitatea şcolară şi posibilităţile materiale ale familiei la care a fost dat în plasament.

Tribunalul Argeş hotărâse, încă din 28 ianuarie 2013, declinarea competenţei privind custodia fiului minor al fostului poliţist Cristian Cioacă în favoarea Comisiei pentru Protecţia Copilului.

Conform unei decizii a Judecătoriei Piteşti din 11 decembrie 2012, fiul minor al lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu fusese deja încredinţat provizoriu surorii tatălui, până la soluţionarea cauzei privind plasamentul.

Custodia lui Patrick Cioacă a făcut obiectul a două solicitări înaintate instanţelor de judecată. Una a fost formulată de sora lui Cristian Cioacă, Ana Maria Ene, căreia i-a fost încredinţat provizoriu copilul, iar cealaltă de bunica maternă, Emilia Ghinescu.

Tatăl minorului, fostul poliţist Cristian Cioacă, a fost arestat preventiv pe 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat în 30 ianuarie 2013.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a tranşat cadavrul victimei şi a transportat fragmentele într-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai susţin că în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!