Probleme la Podul Brăilei, de peste Dunăre. Ce se întâmplă, de fapt, pe șantier. Promisiuni de la Ministerul Transporturilor

Guvernul vine cu un nou termen de finalizare pentru Podul Brăilei. Sorin Grindeanu susține că proiectul este aproape gata. 
Filip Stan
25 mart. 2023, 10:13
Probleme la Podul Brăilei, de peste Dunăre. Ce se întâmplă, de fapt, pe șantier. Promisiuni de la Ministerul Transporturilor

Mult așteptatul Pod de peste Dunăre va fi deschis șoferilor din această vară, promite Ministerul Transporturilor. Asfaltarea este în plină desfășurare. Zeci de muncitori lucrează pentru a preda lucrarea la noul termen.

Drumarul a terminat aplicarea celui de-al treilea strat de hidoizolație pe viaduct, iar inspectoratul de stat a decis că este momentul să se înceapă turnarea asfaltului.

Se asfaltează întâi pe sensul de mers de la Brăila spre Tulcea. Potrivit constructorului, până la sfarşitul lunii martie, deci în numai o săptămână, tot podul va fi asfaltat, dacă vremea este bună.

„Am asfaltat calea 1, calea 2 este deja aplicată hidroizolația și acest bonding cord, această vopsea de culoare roșiatică, care se va activa la momentul când se așterne această mixtură”, a declarat Viorel Eșanu, șef de șantier, potrivit Digi24.

„Imediat ce se finalizează asfaltarea vom intra să punem parapetele de siguranță și cele de pe banda mediană, stâlpii de iluminat, marcaj și toate lucrările ce trebuie finalizate ca să putem deschide traficul”, a adăugat specialistul.

 

Podul peste Dunăre, cunoscut și drept „Golden Gate de România”

 

Din nefericire, lucrările la drumurile de legătură sunt întârziate. Sunt multe lucrări nefinalizate, atât la Măcin, în județul Tulcea, cât și pe partea brăileană. Lucrările pentru podul peste Dunăre de la Brăila, care are o lungime de 2 kilometri, au început în primăvara anului 2019. Investiția de aproximativ 500 milioane euro presupune și amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea.

De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Proteina care ar putea prelungi speranța de viață cu până la 7 ani. A fost denumită “fântâna tinereții”: “Un obiectiv cheie pentru domeniul îmbătrânirii”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum aflați contribuția la pensie. Mișcarea trebuie făcută urgent
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Botswana creează un fond pentru a recompensa sportivii după succesul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...