Amenințat cu pierderea fondurilor din PNRR pentru România, ministrul Marius Budăi susține că pregătește reforma pensiilor: „Suntem avansați”. Crește vârsta de pensionare? | EXCLUSIV

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că PSD pregătește reforma sistemului de pensii. Anunțul a fost făcut la România TV, în contextul în care livrarea fondurilor din PNRR sunt puse sub semnul întrebării. De asemenea, protestele din Franța, respectiv proiectul lui Emmanuel Macron provoacă din ce în ce mai mare îngrijorare la nivel european. 
Filip Stan
26 mart. 2023, 19:47
Amenințat cu pierderea fondurilor din PNRR pentru România, ministrul Marius Budăi susține că pregătește reforma pensiilor: „Suntem avansați

Marius Budăi a făcut noi declarații despre reforma pensiilor, duminică seară, pentru România TV. Proiectul se află pe ultima sută de metri, susține oficialul PSD.

„(…) Avem un grup de lucru în care avem de finalizat propunerile pe care le facem pentru modificarea legislației din sistemul pensiilor bazate pe contributivitate. De asemenea, aranjăm și pregătim următoarea reformă pe ceea ce înseamnă salarizarea – sistemul public de pensii.

Avem aceste grupuri de lucru pentru că-mi doresc să grăbesc un pic atât ceea ce înseamnă pensiile din sistemul de contributivitate, trebuie să pregătim două variante de lucru, să ne întoarcem în coaliție pentru decizie, dar și către Banca Mondială, pentru a calcula pe variante impactul financiar și social asupra a ceea ce propunem prin aceste lucruri.

Practic, suntem avansați în ceea ce privește reforma pensiilor pe contributivitate. Foarte important de precizat, trebuie să discutăm cu pensionarii, cu sindicatele, pentru că sunt acolo lucrători care vor fi viitori seniori ai României. Trebuie să urgentăm acest aspect”, a comentat Budăi.

 

Crește vârsta de pensionare în România? Verdictul ministrului Marius Budăi

 

De asemenea, ministrul a comentat și scenariul înaintat de adversarii politici de la USR și a propagandei de casă, potrivit căreia guvernul va crește vârsta de pensionare până la 70 de ani.

„Este exclus așa ceva. Când media speranței de viață e mai mică decât în Germania sau Franța, să-ți propui să crești vârsta de pensionare peste a lor, acesta este cinism și ură față de cetățenii români. Acest lucru nu se va întâmpla, cât timp va fi într-o formulă de guvernare”, a explicat Budăi.

În ceea ce privește legea salarizării, lucrurile nu sunt prea clare.

„Este exact ceea ce am mai spus, sunt trei grupuri de lucru. Lucrăm pe accederea României la OCDE, pe legea din sistemul public, dar și salariale. Nu avem până la acest moment o direcție foarte clară. Știm ce vrem să facem, dar facem pași să vedem cum să ajungem acolo.

Transmit public tuturor sindicatelor că nu voi accepta să treacă o lege fără să avem acel dialog social, așa cum este normal. Cu siguranță că va fi un dialog aprins, este vorba despre oameni, de cetățeni, cu toții ne dorim să câștigăm mai multă”, a mai avertizat Budăi.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Experiența de coșmar a unei românce în Anglia: „Mizerie, orice mănânci e fad, apa este oribilă. Dacă aveți proprietăți în România, nu le vindeți. Occidentul a decăzut”
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Articolul controversat din Newsweek despre Taylor Swift criticat de The Guardian
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!