Veste proastă de la Guvern. Pachetele cu alimente ajung doar la jumătate din beneficieri înainte de Paşte 2023

Ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene, Marcel Boloş, a explicat că doar puțin peste jumătate din beneficiarii pachetelor cu alimente le vor primi până în Sărbătorile Pascale.
Filip Stan
28 mart. 2023, 10:19
Veste proastă de la Guvern. Pachetele cu alimente ajung doar la jumătate din beneficieri înainte de Paşte 2023

Marcel Boloș a făcut un apel  la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor, explicând că doar peste jumătate din beneficiari vor primi pachetele de alimente până la Paște.

În schimb, cardurile soiclae vor fi alimentate cu 250 de lei. „Guvernul României, în ședința de săptămâna trecută, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, să se facă până la 13 aprilie. Până atunci, banii vor fi pe card. Până în Joia Mare. Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri”, a explicat Marcel Boloș, conform sursei citate.

Prime de Paşte 2023, s-au tipărit deja fluturaşele de salarii. Se dau 1880 de lei în plus la leafă pentru aceşti angajaţi

„Mai avem și cele peste 700.000 de pachete de alimente, de câte 25 kg. Acestea vor ajunge înaintea de Paște, mă refer la primul lot de 750.000, totalul beneficiarilor fiind de aproape 1,2 milioane de oameni”, a explicat Marcel Boloș. Mai mult, după cum explică oficialul, nu toți beneficiarii vor primi pachetele până în Sărbătorile Pascale.

„Am avut acest grafic de distribuție a pachetelor de alimente. A început în martie și așa cum era graficul, inclusiv în luna mai vom face distribuția. Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor, să nu mai fie cozile acelea pe care televiziunile le prezintă. Nu fac cinste programului în sine și de aceea trebuie să fim mult mai atenți la felul în care sunt distribuite pachetele de alimente și beneficiarii intră în posesia lor”, a mai spus ministrul.

 

Ce conțin pachetele cu alimente  pe care peste un milion de români le primesc înainte de Paște. Marcel Boloș: „Alimente care nu trebuie să lipsească de Sfintele Sărbători!”

A început distribuirea unei noi tranșe de pachete alimentare pentru persoane vulnerabile, anunță MIPE, care a publicat și lista alimentelor pe care peste un milion de români le vor primi înainte de Sărbătorile Pascale.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a efectuat astăzi o vizită la depozitul de alimente Oltina (județul Prahova), cel mai mare din țară, unde sunt pregătite pentru distribuire 400.000 din cele aproape 1,2 milioane de pachete cu alimente care vor ajunge la românii vulnerabili din toată țara.

Pachete de Paşte 2023. Cât costă în realitate coletul cu 25 de kilograme de alimente pe care îl primesc 2,4 milioane de români

Cea de-a șasea tranșă de pachete alimentare finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, va fi distribuită începând de astăzi, astfel încât beneficiarii să primească produsele înainte de sărbătorile pascale”, anunța MIPE cu o zi în urmă.

”Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători”

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște.

Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus.

Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp.

Pachetele cu alimente vor ajunge la 1.188.852 beneficiari eligibili din toată țara

Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari. Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă.

Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Pachetele cu alimente vor ajunge la 1.188.852 beneficiari eligibili din toată țara:

  • Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;
  • Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

  • Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Astăzi, pachetele cu alimente vor pleca deja în județele Bistrița-Năsăud, Călărași, Dolj, Iași, Suceava, Vaslui, iar în perioada următoare ele vor ajunge în toate cele 3.200 de unități administrativ – teritoriale cuprinse în program. Anticipăm că peste 800.000 să fie livrate înainte de Sărbătorile Pascale.

Ce conțin pachetele

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități, 25 kg), în valoare de 320 lei și provin, peste 90% din ele, de la producători din România:

  • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

  • mălai (4 pungi de 1 kg);

  • paste făinoase (2 pungi de 400 g);

  • ulei (4 sticle de 1 l);

  • zahăr (2 pungi de 1 kg);

  • orez (4 pungi de 1 kg);

  • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

  • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

  • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

  • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

  • gem de fructe (1 borcan de 360 g);

  • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Proiectul, finanțat prin POAD, presupune livrarea a 7.133.112 de pachete (180.000 tone de alimente) în șase tranșe, prima dintre acestea fiind acordată în perioada iunie – august 2020.

Până în acest moment, au fost distribuite 5 din cele 6 tranșe cu alimente, bugetul alocat fiecărei tranșe fiind de peste 49 milioane euro.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Remus Pricopie îl acuză pe Mircea Geoană de folosirea însemnelor NATO în campania electorală
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!