Catinca Maria Nistor, discurs impresionant în Senatul României: ”Am plecat la Londra cu inima deschisa și cu determinarea de a pune toate aceste calități în serviciul țării mele”

Catinca Maria Nistor a susținut un discurs impresionant în Senatul României după ce comisiile de cultură şi de politică externă au acordat, în unanimitate, aviz favorabil propunerii de revocare din funcţie a directorului ICR Londra.
Alina Costache
03 apr. 2023, 14:04
Catinca Maria Nistor, discurs impresionant în Senatul României: ”Am plecat la Londra cu inima deschisa și cu determinarea de a pune toate aceste calități în serviciul țării mele”
Catinca Maria Nistor, discurs impresionant în Senatul României: ”Am plecat la Londra cu inima deschisa și cu determinarea de a pune toate aceste calități în serviciul țării mele”

Catinca Maria Nistor, discurs impresionant în Senatul României. În discursul său, Catinca Nistor a subliniat că încă de la preluarea funcției de director al ICR Londra și până în prezent nu exista nicio notificare sau comunicare din partea MAE care să se invoce neexecutări sau executări incomplete ale obligațiilor din Fișa Postului.

Citește și Ce complică situaţia revocării Catincăi Maria Nistor din postul de director al ICR Londra

Catinca Maria Nistor, discurs impresionant în Senatul României

”Înainte de orice, vă datorez scuze pentru prestația mea la audierea de numire. Am văzut și eu înregistrarea și uneori stau și mă întreb cum de am putut fi atât de copleșită de momentul respectiv, în condițiile în care provin din lumea teatrala.

Emoțiile m-au făcut să par o altă persoană, să par arogantă și chiar, pe alocuri, lipsită de respect. Vreau să vă mulțumesc pentru că, în înțelepciunea dumneavoastră, ați putut trece peste asta și m-ați creditat prin votul exprimat. Vă prezint abia astăzi scuzele mele și o fac cu deferență, cu recunoștință și cu tot respectul.

Conform ”Raportului proiectului ICR Londra”, nr. 101085-2023-SG/06.03.2023, asumat sub semnătură de către doamna Corina Încrosnatu, Secretar General al ICR și avizat sub semnătură de către domnul Liviu Sebastian Jicman, Președinte al ICR, pagina 2, citez: ”Ultimele două momente muzicale din eveniment (bis-uri) … UNUL dintre aceste două momente a fost susținut vocal de directorul Catinca Măria Nistor, acompaniată de violoncelist. Implicarea doamnei Nistor că interpret a avut loc fără informarea sau aprobarea Comitetului Director al ICR, denaturând forma aprobată a proiectului.”

DEX ONLINE:

bis, bisuri, substantiv neutru

1. Număr prezentat la cererea publicului a doua oară sau că supliment de program. Bis-urile sunt întotdeauna SPONTANE. Bis-urile sunt SUPLIMENT DE PROGRAM, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române. Bis-urile sunt generate ad hoc, exclusiv de atitudinea publicului, deci NU puteau fi prevăzute, deci NU puteau fi nici informate, nici aprobate anterior de către Comitetul Director. Reglementarea bis-urilor NU a fost cerută de către Comitetul Director.

Prin urmare, ceva care nu avea cum fi aprobat nu avea cum fi nici încălcat.

Dacă vreți, dintr-o abordare juridică, s-ar putea afirma că ”Fapta nu există”

Potrivit ”Raportului proiectului ICR Londra”, nr. 101085-2023-SG/06.03.2023, asumat sub semnătură de către doamna Corina Încrosnatu, Secretar General al ICR și avizat sub semnătură de către domnul Liviu Sebastian Jicman, Președinte al ICR, pagina 2, citez: ”Andrei Cavassi este un violoncelist recunoscut la nivel internațional, iar valoarea să artistică nu este pusă la îndoială sau criticată

Intervenția solistică a directorului Catinca Măria Nistor la DOAR UNUL dintre cele două bis-uri SPONTANE s-a făcut LA INVITAȚIA marelui violoncelist, care a și acompaniat-o. Calitatea interpretării Catincăi Măria Nistor putea fi sancționată imediat de către acesta, sau, tot pe loc, de către public, dar Andrei Cavassi a acompaniat-o iar publicul a aplaudat”, a spus Catinca Nistor în Senat.

În ceea ce privește exercitarea obligaților din Contractul Individual de Munca încheiat cu MAE, Catinca Maria Nistor a spus că: ” De la începutul contractului și până la aceasta data nu exista nicio notificare sau comunicare de orice tip către mine prin care să se invoce neexecutări sau executări incomplete ale obligațiilor din Fisa Postului, fisa care, de la preluarea mandatului meu, a fost comunicata, nu doar către ICR Londra, ci către toate misiunile diplomatice abia în data de 23.03.2023.

– Criteriile de evaluare a modului de îndeplinire a obligațiilor de serviciu sunt în mod exhaustiv și neechivoc stabilite prin Contractul de Munca, Regulamentul de Funcționare și prin Fisa Postului;

– MAE nu a comunicat, astfel cum am precizat anterior, existenta vreunei situații care să reprezinte o nesocotire a obligațiilor de serviciu;

– Evaluarea executării obligațiilor de serviciu implica, sub sancțiunea nulității, analiza activității în cadrul Comunicării de tip întrebare – răspuns cu salariatul (fie în prezenta fizica, fie în schimb de Note Scrise) – Până la acest moment angajatorul MAE nu a parcurs procedura de ascultarea a salariatului;

– Astfel cum am afirmat anterior, Criteriile de Evaluare ale personalului MAE sunt clar stabilite de actele normative și actele cu caracter individual; intre aceste criterii nu regăsim că metode și mijloace de lucru analiza postărilor pe rețelele de socializare; singura metodologie de lucru este cea stabilita de lege, respectiv contractul individual de munca. Postările, fie anonime, fie public asumate de persoane fară calitate oficiala, nu generează realității juridice care să impună ideea că exista o evaluarea a activității cadrelor MAE; activitatea salariatior MAE, că și a altor funcționari ai Statului Roman, nu se face pe Instagram, Tik Tok sau Facebook. Activitatea corpului funcționarilor Statului se verifica exclusiv în cadrul legal în vigoare. Raportul activității mele, a modului în care am executat mandatul primit, v-a fost comunicat;

– Permiteți-mi să adresez și mediatizata oportunitate și legalitate a închirierii unei locuințe, precizez că procedura s-a desfășurat în Centrala MAE, cu subsemnata în calitate de executant și nu de decidente; în același sens, subliniez că instrucțiunile primite de la Centrala MAE și ICR au fost că nu exista obligația legala de a locui în sediul reprezentantei, chiar daca un astfel de sediu ar fi fost în stare fizica de locuire; or, după cum este notoriu, sediul ICR din Londra urma să intre în procedura de reparații, iar jumătate din spațiul locativ destinat directorului ICR era folosit pe post de birouri consulare”, a mai spus Catinca Nistor.

De asemenea, ea a subliniat că rezultatele raportului de activitate au demonstrat în ciuda tuturor criticilor apărute la adresa sa că și-a îndeplinit cu brio toate atribuțiile și le-a cerut senatorilor să îi ofere o a doua șansă.

”Am plecat la Londra cu inima deschisă, cu credință că pregătirea, tinerețea și deschiderea mea sunt oportune și cu determinarea de a pune toate aceste calități în serviciul tării mele. Rezultatele raportului din față dumneavoastră arata că nu m-am înșelat.

Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a mă afla în fata dumneavoastră astăzi și de a-mi putea face auzita vocea, după mai bine de un an de campanie virulenta împotrivă mea, fără bază reală, în fapt, și după 8 luni în care, așa cum bine știți, natura contractului de munca nu mi-a permis să fac declarații și să mă pot apară, singurele entități care îmi pot apară integritatea fiind angajatorii mei, ICR și MAE.

Deși se spune că nu exista o a doua șansă pentru o prima impresie. În încheierea tuturor argumentelor prezentate, vă rog, doamnelor și domnilor senatori, să îmi acordați o prima șansă pentru o a doua impresie”, a conchis aceasta.

Citește și Susţinere puternică din partea unor personalităţi importante ale comunităţii româneşti din UK pentru Catinca Maria Nistor la ICR Londra!

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'