Care este meseria plătită cu 7.000 de lei pe lună. Cât câștigă un instalator sau un vopsitor în România

Meseriașii sunt din ce în ce mai căutați pe piața muncii din România. Din cauza deficitului de personal, în ultima perioadă, angajatorii au decis să mărească salariile instalatorilor, electricienilor sau a vopsitorilor.
Alina Costache
04 apr. 2023, 09:31
Care este meseria plătită cu 7.000 de lei pe lună. Cât câștigă un instalator sau un vopsitor în România
Care este meseria plătită cu 7.000 de lei pe lună. Cât câștigă un instalator sau un vopsitor în România

Care este meseria plătită cu 7.000 de lei pe lună. Se pare că digitalizarea rapidă nu a afectat aceste meserii, iar potrivit unei platforme de anunțuri din România, reparațiile de tip service este în aceste momente, una dintre cele mai căutate și bine plătite domenii din țară.

Citește și Salariile bugetarilor vor fi reduse. Angajaţii de la stat vor avea şi sporuri tăiate prin PNRR. Ministrul Muncii: Ori disponilizări, ori reduceri de salarii

Care este meseria plătită cu 7.000 de lei pe lună

Astfel, meseriile de instalator, electrician, vopsitor și tehnician depanator sunt printre cele mai căutate meserii din țară indiferent de zonă sau de perioada anului. Salariile acestor meseriași pornesc de la 4.000 de lei și  pot ajunge la 7.000 de lei pe lună.

Din cauza penuriei de absolvenți de școli profesionale, unde erau specializați zeci de mii de tineri, în aceste momente, la mare căutare pe piața muncii din România sunt muncitorii calificați pentru domeniul tehnic.

În ultimii ani, marea majoritate a muncitorilor calificați în domeniul tehnic au plecat în străinătate, unde salariile pleacă de la 1.500 de euro.

De asemenea, pe piața muncii din România au devenit foarte căutați și specialiștii mecanici care lunar primesc un salariu de 3.500-4.000 de lei.

Nici salariile vopsitorilor nu sunt de lepădat. În prezent, angajatorii le oferă unor astfel de meseriași un salariul de 5.000 de lei pe lună. Tot 5.000 de lei pe lună primește și un tehnician de diagnoză auto. Asta în timp ce salariul unui instalator poate ajunge la 4.000 de lei pe lună.

Însă, cel mai mare salariu îl câștigă în aceste momente un tehnician depanator. Lunar, pentru serviciile sale acesta încasează suma de 7.000 de lei.

Cât câștigă meșterii din România: ce salariu are un lăcătuș mecanic

Meșterii sunt o categorie profesională „pe cale de dispariție în România”. Cei mai mulți au luat „calea vestului” ori sau pensionat. Alții au rămas în țara de origine, ca angajați, fie ca persoane independente.

Din cauza penuriei de meseriași, cei mai iscusiți, care lucrează în mod independent, au crescut puternic în ultimii ani tarifele pentru serviciile pe care le oferă. În cazul celor angajați, salariile sunt destul de modeste.

Un lăcătuș mecanic are un salariu care variază, în medie, între 500 și 900 de euro net pe lună, potrivit unui site de specialitate.

„Majoritatea recrutorilor se confruntă cu o lipsă de candidaţi atunci când vor să recruteze tehnicieni cu pregătire profesională. Un astfel de rol este şi cel de lăcătuş mecanic, pe BestJobs fiind disponibile peste 1.100 de oferte de angajare pentru astfel de specialişti.

Prin specificul activităţii, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de liceu sau şcoală profesională, să deţină calificare de lăcătuş mecanic sau mecanic şi permis de conducere categoria B.

De asemenea, persoanele interesate trebuie să aibă experienţă şi cunoştinţe tehnice în domeniu, să dea dovadă de seriozitate, profesionalism, bune abilităţi de comunicare şi organizare. Sunt active oferte în ţară şi în străinătate, cu relocare temporară sau permanentă.

Oferta salarială pentru joburile din România este de 500 – 900 euro lună, în funcţie de locaţie şi experienţă”, a comentat Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Citește și Tichete cadou de Paşte 2023. Cel puţin 300 de lei pe cardul de salarii săptămâna viitoare

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'