Hoţii din Tulcea au pus anchetatorii din Olanda pe drumuri. Şeful poliţiei şi procurorul-şef din Rotterdam au venit în România ca să discute cu procurorul general al DIICOT despre talourile de zeci de milioane de euro furate. Anchetatorii au stabilit că dosarul va rămâne în continuare în România şi trăiesc cu speranţa că tulcenii nu au ars pânzele de Picasso, Matisse şi Gaugain, potrivit România TV.
Citeşte şi Judecătorii au emis mandat de arestare pe numele celui de-al patrulea suspect în furtul de tablouri
Procurorii olandezi au vorbit timp de o oră cu şeful DIICOT, Codruţ Olaru, şi au ajuns la concluzia că ancheta trebuie să fie terminată în România, mai ales că există informaţii că tablourile sunt în continuare pe teritoriul ţării noastre.
„Am avut o colaborare bună în ultimele luni cu anchetatorii români. Ne-am întâlnit astăzi cu şeful DIICOT ca să stabilim strategia în dosar. Cercetările sunt făcute în România, nu avem de gând să preluăm dosarul”, a declarat procurorul-şef din Rotterdam, Fred Westerbeke.
Citeşte şi Tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost ascunse în cimitir VIDEO
Ei vor să găsească pânzele preţioase, iar cei care pot da cele mai clare indicii sunt chiar suspecţii. Declaraţiile lor se bat însă cap în cap. Anchetatorii, atât olandezi cât şi români, trăiesc cu speranţa că tulcenii vor recunoaşte unde au ascuns tablourile. Ei au făcut mai multe percheziţii în localitatea natală a unuia dintre suspecţi. Au găsit geanta în care au fost transportate tablourile, dar nu şi valoroasele opere.
Citeşte şi Al patrulea suspect în furtul de tablouri din Rotterdam, un german, a fost arestat la Koln
Pentru că declaraţiile hoţilor sunt contradictorii, procurorii DIICOT îi audiază zilnic şi îi confruntă. Până acum patru persoane au fost arestate, iar una a fost dată în urmărire internaţională.
Citeşte şi Valiza în care au fost ascunse tablourile din Olanda, descoperită în curtea unei case din Carcaliu