Întrebat ce anume se va întâmpla cu USL în contextul tensiunilor care au apărut ca urmare anominalizării Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA, Ponta a răspuns: „Nimic! Ce să se întâmple? Cunosc poziţia domnului Antonescu, o respect şi mergem mai departe”.
Prim-ministrul a adăugat că nu a discutat seara trecută cu preşedintele Senatului pe marginea deciziei de a o desemna pe Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA, precizând însă că a discutat „în alte ocazii”.
Practic, avizul acordat de CSM procurorului-şef al DNA şi a adjuncţilor ar trebuie să vină cât mai repede posibil, a subliniat Ponta, argumentând că cei pe care i-a nominalizat sunt deja cunoscuţi de către membrii Consiliului.
„Toţi cei numiţi nu sunt oameni de pe stradă. Avem o mare problemă de stabilitate a ministerului public. Dacă fac un efort cei de la CSM şi nu le trebuie două luni pentru a-i cunoaşte pe cei care au fost colegii lor cu atât mai bine„.
Potrivit lui Ponta, în zilele următoare vor urma alte aproximativ zece numiri în sistemul judiciar, pentru a rezolva problema locurilor vacante, premierul criticându-l, totodată, pe Daniel Morar.
„De azi noi nu mai avem procuror general, că domnul Morar nu mai are nicio bază legală ca să conducă Ministerul Public şi e foarte grav, practic toate actele semnate de domnul Morar de azi pot fi atacate în instanţă. După tot ce s-a întâmplat ieri, eu am crezut în buna intenţie şi credinţă a celor cu care am discutat, însă s-a dovedit că domnul Morar consideră că toate unităţile de Parchet sunt monopolul personal al domniei sale, ori aşa ceva nu pot să accept. Un procuror general în funcţie care vorbeşte la televizor şi spune că va pune pe cine vrea să fie în funcţii nu s-a mai întâmplat în România”, a declarat Ponta.
CITEŞTE ŞI Şedinţă de urgenţă la USL. Liberalii: Propunerile pentru şefia Parchetelor pot fi RETRASE