Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Florii. Aduce noroc tot anul celor care îl consumă în acea zi

Există un aliment care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Florii a românilor. Poate să aducă noroc și prosperitate pentru cei care îl consumă.
Alina Costache
04 apr. 2023, 15:06
Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Florii. Aduce noroc tot anul celor care îl consumă în acea zi

Ziua de Florii pică în data de 9 aprilie pentru creștin ortodocși. E o sărbătoare importantă pentru creștini și sunt o mulțime de tradiții și obiceiuri legate de această zi. Floriile se sărbătoresc în fiecare an, în duminica dinaintea Paștelui.

Sunt și o mulțime de români care poartă nume de flori, precum ar fi Florina, Dalia, Crina, Violeta, Luminița, Viorel, Florin, Lăcrămioara, Brândușa, Narcisa, care își serbează ziua de Florii.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Vreme deosebit de rece până de Florii. Cum va fi în Săptămâna Mare

De această zi sunt legate o mulțime de tradiții și obiceiuri. Cum putem atrage norocul în viața noastră alegând anumite produse pe care să le punem pe masă de Florii? În primul rând, tocmai pentru că suntem încă în Postul Paștelui, de Florii nu putem pune pe masă decât mâncăruri fără carne, lapte sau ouă. În ziua de Florii, e dezlegare la pește, astfel că acest aliment, care are numeroase beneficii, e permis. Și asta pentru că, așa cum spun scrierile vechi, în această zi Iisus ar fi cerut să mănânce pește.

Cei care mănâncă pește de Florii, adică de Intrarea Domnului în Ierusalim, vor avea mult noroc în viață. Se pot vindeca de orice boală grea, vor avea puteri tămăduitoare și vor avea parte de înțelegere și armonie în casă.

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Florii

Cea mai cunoscută tradiție a zilei de Florii este aceea a ramurilor de salcie, pe care credincioșii le duc dimineața la biserică, unde vor fi sfințite de către preot. După terminarea slujbei fiecare participant va lua crenguțe de salcie acasă, pe care le va păstra într-un loc curat, de regulă lângă o icoană. Această salcie se consideră că are puteri nebănuite și în vreme de necaz sau boală va fi de ajutor celui care o folosește, potrivit traditii-superstitii.ro.

Citește și Prognoza meteo din bătrâni aprilie 2023. Mihai Voropchievici, previziuni din Gromovnic despre vremea de Paşte şi Florii

Ramurile de salcie amintesc, de asemenea, de ramurile de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Isus Hristos de mulțime, la intrarea în Ierusalim.

Farmece de dragoste

Alt obicei specific zilei de Florii este acela ca fetele să fiarbă, la miezul nopții spre Florii, apă cu bucuioc și să se spele cu ea pe cap a doua zi pentru a avea păr frumos și strălucitor. Această apă o pun apoi la rădăcina unui păr înflorit, spunând: “Cât de frumos e părul înflorit, așa de frumoasă să fiu și eu; cum se uită oamenii la un păr înflorit, așa să se uite și la mine!”

Nu este bine să te speli pe cap, căci vei albi înainte de vreme. Dacă este necesar, folosește numai apă sfințită sau descântată.

Tradiția spune că acela care se împărtăşeşte de Florii are mari şanse să i se împlinească orice dorinţă îşi va pune în gând, atunci când se apropie de preot.

Fetele mari pun o oglindă şi-o cămaşă curată sub un păr altoit. După răsăritul soarelui, acestea sunt luate şi pot fi folosite în descântece de dragoste şi de sănătate.

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Orașul turistic pe care românii trebuie să-l evite. Deși în 2023 s-a aflat pe locul 8 în topul destinațiilor de vacanță, astăzi a ajuns o dezamăgire: ”Este un fel de Ferentari”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Închidere temporară și restricționare a traficului pe A2 București – Constanța pentru lucrări la lotul 1 al Autostrăzii de Centură a Municipiului București
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!