Tăriceanu: Nimic nu o face recomandabilă pe Kovesi. A avut o deplină obedienţă faţă de Băsescu

Călin Popescu Tăriceanu a precizat, miercuri, că Laura Codruţa Kovesi nu ar trebui nominalizată pentru şefia DNA întrucât nu a ieşit în evidenţă din punct de vedere profesional decât prin obedienţa faţă de şeful statului.
Romania TV
03 apr. 2013, 14:27
Tăriceanu: Nimic nu o face recomandabilă pe Kovesi. A avut o deplină obedienţă faţă de Băsescu

„Problema desemnării e total nepotrivită ţinând cont de slaba performanţă profesională pe care a dovedit-o ca procuror general şi înainte. Nimic nu o face recomandabilă pentru o reînnoire a unui mandat care deja şi-a atins limita. Nu a excelat prin ceva pentru a justifica încercarea de a creea posibilitatea unui nou mandat. În al doilea rând, legiuitorul a avut o idee înţeleaptă de a limita la două mandate funcţiile acestea pentru că cu timpul se capătă diverse năravuri şi e bine să avem oameni proaspeţi. În al treilea rând, nu putem să facem abstracţie de aspectul politic al perioadei în care doamna Kovesi a funcţionat ca procuror-general în deplină obedienţă faţă de preşedintele României”, a declarat Tăriceanu.

Deputatul liberal a precizat că nu subiectul desemnării procurorilor-şefi ar trebui să fie principalul obiectiv al cabinetului Ponta.

„Se consumă enorm de multă energie pentru nominalizătilr procurorilor. Măcar jumătate din energie dacă s-.ar aloca pentru a scoate România din criza economică care afectează  de milioane de români”, a adăugat Tăriceanu.

Premierul Victor Ponta a trimis miercuri dimineaţă la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în calitate de ministru interimar la Justiţie, propunerile pentru şefii Parchetelor, se arată într-un comunicat al Guvernului. Scrisoarea adresată CSM este înregistrată la Ministerul Justiţiei miercuri, 3 aprilie, dar datată marţi, 2 aprilie.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lâng Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost propus Tiberiu Niţu, iar pentru funcţia de procuror şef al DNA a fost propusă Laura Codruţa Kovesi.

Dimitrie Bogdan Licu este propunerea Ministrului Justiţiei pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, iar Codruţ Olaru a fost propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ.
Alina Mihaela Bica a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, iar pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT a fost propusă Elena Giorgiana Hosu.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, miercuri, calendarul de examinare a persoanelor propuse de ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, pentru funcţiile de procurori şefi al Parchetelor.

Potrivit calendarului anunţat de secţia de procurori a CSM, în perioada 3 – 30 aprilie vor fi solicitate documentele care trebuie să însoţească candidaturile şi vor fi procesate documentele cerute de lege.

Din 30 aprilie până în 21 mai, vor fi puse în dezbatere publică proiectele de management şi vor fi verificate candidaturile.

Până în data de 28 mai vor fi analizate rezultatele dezbaterii publice, iar în zilele de 28, 29 şi 30 mai va avea loc intervievarea candidaţilor. Abia pe 3 iunie, CSM va trimite Ministerului Justiţiei avizele.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...