Parterul a patru blocuri ANL de la periferia municipiului Târgu Jiu, aflate în faza finală de construcţie, a fost inundat, după ce în zonă a plouat foarte mult, apa depăşind un metru. Astfel, au fost inundate boxele şi încăperile în care au fost amplasate deja centrale termice, scrie Mediafax.
Reprezentantul uneia dintre firmele implicate în lucrările de construcţie a celor patru blocuri, Gheorghe Păsărin, care este şi primar PNL al comunei Bâlteni, a declarat, miercuri, că lucrările executate au respectat „la virgulă” proiectele care au stat la baza contractului încheiat cu ANL.
Păsărin a afirmat că blocurile au fost inundate, întrucât Primăria Târgu Jiu nu a reuşit să finalizeze lucrările de canalizare, zona în care imobilele au fost construite fiind mlăştinoasă, în apropierea fiind câteva lacuri de mici dimensiuni.
„Noi, ca şi firme de construcţii, am finalizat reţeaua internă de canalizare a blocurilor, dar dacă apa nu are unde să se ducă, nefiind o reţea dată în funcţiune a cartierului, apa se întoarce pe ţevi şi ajunge la baza blocurilor. Mai şi plouă abundent, nu putem face mai mult de atât. Proiectele sunt respectate la virgulă, nu există abateri din acest punct de vedere„, a spus Gheorghe Păsărin.
Acesta a mai spus că lucrările de construcţie au început fără ca în zonă să existe infrastructura necesară, susţinând că fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea ar fi cerut, în mai multe locuri din ţară, ca blocurile ANL să fie construite cât mai repede şi finalizate, dacă era posibil, înaintea alegerilor de anul trecut.
„S-a greşit că s-a pornit fără să fie făcută mai întâi infrastructura, dar ce să facem dacă o doamnă care a fost şefă la Ministerul Dezvoltării a dorit să raporteze că face ea 10.000 de locuinţe înainte de alegeri? Noi am trecut la treabă că aşa ni s-a cerut. Fără o canalizare în zonă s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a menţionat Gheorghe Păsărin.
Un număr de 160 de persoane ar fi trebuit, începând cu 1 mai, să primească repartiţie pentru a se muta în blocurile ANL, dar, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, municipalitatea nu va semna procesul-verbal de recepţie a construcţiilor respective până când imobilele nu vor corespunde din toate punctele de vedere, inclusiv al calităţii lucrărilor.
Evulescu a menţionat că municipalitatea a trimis echipe de muncitori care să lucreze la reţeaua de canalizare din zonă, inclusiv în perioada în care a plouat abundent.
„Aceste construcţii nu au recepţia făcută. Primăria le va prelua doar după ce toate problemele vor fi remediate, pe banii constructorilor evident. La partea de canalizare se lucrează inclusiv în aceste condiţii în care la Târgu Jiu plouă de zile întregi„, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu.
Cele patru blocuri au fost construite la marginea oraşului, în apropiere de Cimitirul Municipal, accesul făcându-se pe strada Narciselor, în zona respectivă Primăria Târgu Jiu repartizând şi loturi de teren pentru tinerii care vor să îşi construiască locuinţe.
Cele patru blocuri ANL sunt finanţate printr-un program Regio, valoarea întregului proiect fiind de circa 60 de milioane de lei, din care aproape 40 de milioane reprezintă contribuţia Uniunii Europene, restul fiind fonduri asigurate de Guvern şi autorităţile locale. Lucrările la cele patru blocuri au început în urmă cu doi ani şi trebuia finalizate în 1 aprilie 2013.
Conform listei afişate de Primăria Târgu Jiu pe site-ul insituţiei, în cursul lunii trecute, cei 160 de beneficiari ai locuinţelor din noile blocuri ANL au fost selectaţi în baza unui punctaj dintr-o listă cu 631 de solicitanţi. Cei mai mulţi dintre aceştia au depus cereri în urmă cu zece ani, vechimea cererii aducând mai multe puncte unei persoane care a solicitat o locuinţă ANL.
Citeşte şi Ce poţi face când vecinii de bloc te inundă în continuu şi refuză să plătească daunele