Cursurile şcolare suspendate în două judeţe din cauza ninsorilor. Se ia în calcul începerea vacanţei de Paşti începând de joi

Activitatea din 36 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi a fost suspendată după ce instituţiile respective au fost închise total sau parţial din cauza ninsorii şi viscolului.
Filip Stan
05 apr. 2023, 21:05
Cursurile şcolare suspendate în două judeţe din cauza ninsorilor. Se ia în calcul începerea vacanţei de Paşti începând de joi

De asemenea, cursurile se suspendă joi, 6 aprilie, în toate unităţile de învăţământ din Botoşani, din cauza condiţiilor meteorologice, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

„Condiţiile meteorologice au impus ca în cursul acestei zile să fie suspendată activitatea în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi. Decizia a fost luată în urma întrunirii Consiliului de Administraţie al fiecărei unităţi şcolare. Sunt 21 de unităţi care au fost închise total şi 15 care au fost închise parţial. Aceste unităţi şcolare sunt din mai multe zone ale judeţului, în special din acele zone din mediul rural mai izolate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, Antonina Bliorţ, potrivit Ziare.com.

Aceasta a declarat, totodată, că având în vedere că avertizarea de Cod Portocaliu a fost prelungită până în cursul după amiezii zilei de joi, există posibilitatea începerii vacanţei cu o zi mai devereme. Deciziile se pot lua la nivelul fiecărei unităţi şcolare, urmând a fi stabilită şi modalitatea de recuperare a cursurilor.

Prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Petru Cojocaru, a informat că membrii CJSU au votat, în unanimitate, ca joi în toate unităţile din învăţământul preuniversitar să fie suspendate cursurile, din cauza cantităţilor masive de zăpadă căzute, precum şi a faptului că judeţul se va afla încă sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Instituţia Prefectului Botoşani, în urma şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Sorin Cornilă a decis activarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la sediul ISU Botoşani. Structura este formată din câte un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Secţiei Drumuri Naţionale, Direcţiei de Drumuri Judeţene şi Poduri şi Sectorul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Citeşte şi: Profesorii primesc în luna aprilie a doua tranşă din banii care acoperă diferenţele salariale din perioada 2017-2021

„La întâlnire au fost prezenţi inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Bogdan Suriciuc, şi un reprezentant al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. În urma analizei situaţiei existente la nivelul judeţului Botoşani, s-a decis suspendarea cursurilor şcolare în toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru ziua de joi, 6 aprilie”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, CJSU a mai decis ca persoanele dializate să rămână internate pe Secţiile de Nefrologie ale Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani şi Spitalului Municipal Dorohoi.

Instituţia Prefectului Botoşani mai anunţă că 72 de persoane din mai multe autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naţionale şi judeţene au fost salvate de pompierii militari şi voluntari în ultimele ore. Şapte dintre ele au fost cazate la Primăria Mihălăşeni, iar două la Primăria Unţeni.

Alte trei persoane din localităţile Adăşeni, Liveni şi Drăguşeni, care trebuiau să ajungă la dializă, au fost preluate de un echipaj al ISU şi transportate la centrul specialitate din Botoşani.

Din cauza ninsorii şi viscolului, au fost închise temporar trei drumuri naţionale, respectiv DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, DN 29 Botoşani-Săveni şi 24C Rădăuţi Prut-Ştefăneşti, precum şi 13 drumuri judeţene. Pe celelalte drumuri din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, vizibilitatea fiind redusă din cauza zăpezii viscolite.

Pe unele tronsoane de drumuri, stratul de zăpadă depăşeşte un metru şi jumătate, se mai menţionează în comunicat.

Citeşte şi: De când sunt nevoiți profesorii care fac meditații să declare această activitate în registrul de la școala unde predau. Noi schimbări din Legile Educației

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Dumnezeu a fost de partea mea! Donald Trump a povestit de ce a întors capul în timpul atentatului
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Donald Trump acceptă nominalizarea pentru a treia candidatură prezidențială și condamnă „vânătorile de vrăjitoare partizane”
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'