ACUZAŢII GRAVE la o şcoală din Capitală. O învăţătoare umileşte copiii, fără ca cineva să ia măsuri

Mai mulţi părinţi acuză o învăţătoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 23, Sfântul Silvestru, că le jigneşte copiii numindu-i "negri", "furăcioşi" sau "viitori infractori". În plus, învăţătoarea le-ar fi distrus materialele didactice şi i-ar fi pus să danseze pe melodia Gangnam Style. Părinţii sunt revoltaţi pentru că directoarea unităţii nu vrea să ia măsuri şi cer ajutorul Inspectoratului. Inspectoratul spune, însă, că este o problemă de competenţa direcţiunii şcolii.
Roxana Gagiu
05 apr. 2013, 05:30
ACUZAŢII GRAVE la o şcoală din Capitală. O învăţătoare umileşte copiii, fără ca cineva să ia măsuri

Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 23, Sfântul Silvestru din Capitală au ajuns la capătul puterilor după ce luni de zile au încercat să se facă auziţi de conducerea unităţii şcolare. Oamenii spun că elevii de la clasa a V-a sunt periodic jigniţi şi umiliţi de o doamnă învăţătoare, venită în şcoală anul acesta în urma unui concurs.

„Doamna învăţătoare Morogan Nicoleta de la clasa I B, care învaţă în schimbul 1, creează copiilor noştri din clasa a V-a A, ce intră în schimbul 2, tot felul de probleme. De câte ori copiii de-a V-a intră la ore, în sala de clasă, la schimbul de ture, această începe să ţipe la ei, să-i jignească folosind cuvinte complet nepotrivite pentru o învăţătoare, cuvinte deosebit de jignitoare, discriminatorii şi abuzive la adresa copiilor. Îi face maimuţe, negri, furăcioşi, viitori infractori. Le spune că sunt crescuţi pe maidan şi că le arde de sex”, a declarat Marian Stoica, tatăl unei fetiţe. VEZI PLÂNGEREA PĂRINŢILOR.

Revoltător este că directoare şcolii nu ia nicio măsură, ba mai mult acuză copiii că mint. Părinţii spun că, într-o zi, directoarea a intrat în clasă şi le-a spus elevilor că tot ce le spune învăţătoarea le va fi de folos pe viitor.

Deşi în ultimele luni, părinţii şi diriginta copiilor au încercat să rezolve cumva situaţia, nimeni nu s-a implicat. „Elevii mi s-au plâns de doamna învăţătoare. Mi-au spus că le vorbeşte urât, că-i ţine pe la uşă. I-am atras atenţia doamnei şi am rugat-o să nu se mai poarte aşa cu elevii mei. Mi-a spus că exagerez, că nimic nu este adevărat şi că elevii mint. Am făcut o şedinţă cu părinţii unde a fost chemată şi doamna directoare, dar nu a venit”, a spus diriginta copiilor.

De asemenea, diriginta spune că într-o zi învăţătoarea a chemat copiii mai devreme la şcoală pentru a rezolva problemele dintre ei. I-a pus să danseze pe Gangnam Style, deşi copiii au doar 10-11 ani.

ROMÂNIATV.NET a contactat conducerea unităţii de învăţământ, însă toate întrebările noastre au rămas fără răspuns. „Pentru orice problemă, sunaţi la Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti. Poziţia Inspectoratului este şi poziţia şcolii. Nu avem altceva de declarat”, a spus Grama Aureliana, directoarea şcolii.

Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti a aflat că la Şcoala Gimnazială Nr. 23, Sfântul Silvestru, sunt probleme, însă deocamdată declară că nu poate rezolva nimic.

„Doamna directoare şi consiliul administrativ trebuie să rezolve problema. Poziţia Inspectoratului Şcolar este foarte clară. Noi am spus doamnei directoare să realizeze un consiliu de administraţie şi să analizeze situaţia pentru că este o situaţie tipică ce poate fi rezolvată de către conducerea şcolii. Inspectoratul nu poate rezolva toate asemenea probleme. Este o problemă de competenţa direcţiunii şcolii. Inspectoratul Şcolar intervine în probleme majore, serioase. O să cer o informare doamnei directoare şi să vedem ce s-a întâmplat. Nu vom lăsa lucrurile aşa. Nu acum se rezolvă, acum este vacanţă. Dacă directoarea nu este în stare să ţină şcoala în mână, evident că o să intervenim”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!