Cum arată un program săptămânal făcut cu ChatGPT. Luni ești la muncă, duminică în vacanță în Japonia

Din dorința de a deveni o persoană mai sănătoasă, un jurnalist a cerut sfaturi de la ChatGPT zilnic, timp de o săptămână.
Alina Costache
09 apr. 2023, 09:48
Cum arată un program săptămânal făcut cu ChatGPT. Luni ești la muncă, duminică în vacanță în Japonia
Sfaturi zilnice de la ChatGPT

Jurnalistul Alex Hern de la The Guardian a făcut timp de o săptămână ceea ce i-a recomandat ChatGPT, în speranța că va deveni mai sănătos și mai fericit.

„Nu am avut niciodată un asistent, un antrenor de viaţă, un bucătar sau un antrenor personal,  poate pentru că Inteligenţa Artificială, ChatGPT, este exact ceea ce caut. L-am încercat pe orice, de la prepararea de cocktailuri la planificarea vacanţelor până la sfaturi de sănătate. Am decis să petrec ceva timp cu noul ChatGPT.  I-am dat o săptămână să aflu”, a spus jurnalistul.

GhatGPT poate da niște răspunsuri mai ciudate uneori și poate chiar să inventeze lucruri. Luni, Hern i-a solicitat informații reale despre recensământul populației din Marea Britanie din 2011, dar inteligența artificială a spus că nu poate furniza informații exacte și că nu are acces la internet pentru a da numere exacte.

Citește și: Mihai Trăistariu ar face orice pentru a-și salva cariera. A apelat chiar și la inteligența artificială: „I-am dat să facă versuri”

Marți, jurnalistul s-a dus la kinoterapeturm, acolo unde merge des din cauza unei afecțiuni la brațul stâng. L-a întrebat pe ChatGPT care este denumirea mușchiului care coboară pe partea laterală a gâtului până la umăr, iar răspunsul a fost corect – muşchiul sternocleidomastoidian. Întrebat ce se poaet face pentru calmarea durerii, acesta i-a transmis că poate face exerciții pentru gât, dar avertizează că „nu sunt un profesionist din domeniul sănătăţii”.

Miercuri, jurnalistul a scris că fiul său a vărsat de cinci ori, dar că pare în regulă și că adoarme imediat de fiecare dată, în timp ce el și cu mama lui îi schimbă așternuturile.

Inteligența artificială avertizează că nu este medic, dar recomandă sfaturi precum menținerea bebelușului hidratat și hrănirea cu cantități mici și des.

„Este esenţial să vă consultaţi cu un profesionist din domeniul sănătăţii dacă bănuiţi că copilul dumneavoastră are acest lucru, deoarece necesită intervenţie medicală”, mai spune acesta.

Joi seara jurnalistul i-a cerut rețete creative, iar soluția a venit imediat: „pui prăjit thailandez cu busuioc, gnocchi de cartofi dulci de la ChatGPT cu sos de unt maro de salvie, gnocchi de dovleac cu chimen de la Ottolenghi şi usturoi negru,  risotto cu ardei roşu prăjit şi vinete cu iaurt de mentă şi salată caldă de linte cu ceapă caramelizată şi brânză de capră”, iar la final îl sfătuește să gătească „în stilul lui Yotam Ottolenghi”.

Citește și: Semnal de alarmă: primul om care a fost făcut să se sinucidă de inteligența artificială, de un chatbot precum ChatGPT

Vineri, jurnalistul scrie că are un dulap plin de băuturi spirtoase, vin alb, cireșe de coktail și două kumquat. „Ce ar trebui să beau?”, întreabă jurnalistul.

Chat-ul sugerează amestecarea vinului alb cu siropul de zahăr și suc de lămâie și o cireașă de cocktail, dar jurnalistul spune că i se pare plictisitor. Astfel, inteliența artificială devine mai îndrăzneață: un smash de cireşe kumquat – gin, Cointreau, sirop de zahăr, suc de lămâie, bitter, cireşe de cocktail şi două kumquat.

„Nu este rău, deşi voi recunoaşte că amintirea mea este neclară, deoarece sistemul a acordat cu siguranţă atenţie cererii”, spune jurnalistul.

Sâmbătă, jurnalistul merge la pub cu prietenii săi. Îi cere sfaturi, dar primește răspunsuri eronate: „Bună, sper că nu te superi, dar de fapt am păstrat această bancă liberă pentru prietenii mei care sunt în coada de bere. Vor fi cu noi într-o clipă. Vă mulţumesc pentru consideraţia dumneavoastră!”

Duminică, Hern îi cere să îl ajute cu organizarea unei vacanțe în Japonia.

Îi pun o întrebare detaliată, enumerând fiecare împrejurare a călătoriei mele care cred că este relevantă – dimensiunea familiei mele, sindromul Down al fiicei mele, unde am fi cazaţi în Tokyo şi aşa mai departe – şi apoi îi cer să răspundă la fiecare întrebare de trei ori, din punctul de vedere al unui turist britanic, al unui expat britanic şi al unui originar din Tokyo, explicând după fiecare răspuns ce părţi ale circumstanţelor mele îl fac un răspuns relevant.

Este o întrebare oribil de pronunţată, iar construirea ei se simte ca şi cum ai încerca să păcălişti un geniu malefic.

Am construit un ghid turistic robot, care îmi dădea sugestii specifice până la nivelul cartierului, sfaturi detaliate despre cum să mănânc bine cu doi copii şi chiar îmi recomanda ce dulciuri tradiţionale japoneze ar putea fi cel mai bine să mănânci într-o zi fierbinte de vară:   kakigōri sau anmitsu. 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!