Prognoza meteo 10 aprilie 2023. Început de săptămână cu temperaturi scăzute. Când vom avea 20 de grade

În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa în continuare uşor sub normele climatologice specifice perioadei. Din a doua parte a săptămânii, temperaturile cresc şi ajung până la 20 de grade.
Alina Costache
09 apr. 2023, 16:36
Prognoza meteo 10 aprilie 2023. Început de săptămână cu temperaturi scăzute. Când vom avea 20 de grade

Prognoza meteo 10 aprilie 2023. La noapte, în ţară, cerul va fi temporar noros, pe arii restrânse va ploua slab în extemitatea de sud-vest, mai ales spre dimineaţã şi în nordul ţãrii, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 grade în depresiuni şi 7 grade pe litoral. Pe arii restrânse va fi ceaţã în zonele joase îndeosebi din est, iar spre sfârşitul intervalului se va produce brumã.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo 10 aprilie 2023

În ţară, în cea mai mare parte, valorile termice se vor situa în continuare uşor sub normele climatologice specifice perioadei. La începutul zilei nebulozitatea va fi persistentã în nord, nord-est şi în extremitatea de sud-vest, unde va ploua slab, apoi cerul va fi temporar noros, iar dupã-amiaza şi seara vor fi averse pe arii restrânse, posibil însoţite de descãrcãri electrice în vest, centru şi sud şi cu totul izolat în rest.

Spre sfârşitul intervalului, local va ploua în regiunile estice. În zona de munte, mai ales dupã-amiaza vor fi averse de ploaie, lapoviţã, ninsoare şi mãzãriche. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri mai ales în a doua parte a intervalului în sud-est (rafale în general de 40…45 km/h) şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã şi cu totul izolat brumã.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri temporare şi mai ales seara şi noaptea vor fi condiţii pentru ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimã va fi de 4…7 grade.

Prognoza meteo 11 aprilie 2023

În ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru aceastã perioadã, astfel cã maximele se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar minimele între 0 şi 8 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. În estul şi în sud-estul teritoriului, înnorãrile se vor accentua treptat şi, în special seara şi noaptea, vor fi averse de ploaie, iar pe alocuri cantitãţile de apã pot fi însemnate, în special în Dobrogea.

În celelalte zone, cerul va fi temporar noros, va ploua slab, pe spaţii mici, iar la munte la altitudini de peste 1800 m vor fi ninsori şi lapoviţã. Izolat se vor semnala descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile sud-estice (rafale în general de 50…55 km/h), pe crestele montane şi izolat în extremitatea de sud-vest. Mai ales în orele dimineţii, pe arii restrânse va fi ceaţã, cu precãdere în regiunile intracarpatice.

Citeste si Cât mai ţine iarna în România. Climatolog ANM, despre vremea de săptămâna următoare | Câte grade vor fi de Paște şi de 1 Mai

În Bucureşti, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimã va fi de 4…7 grade.

Prognoza meteo 12 aprilie 2023

În ţară, vremea se va menţine apropiatã de normalul termic al perioadei, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua în sudul, estul şi centrul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversã şi izolat se vor semnala descãrcãri electrice.

În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei, local la munte, în regiunile estice şi sud-vestice şi izolat în rest. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice se vor menţine în jurul normelor perioadei, cu o maximã în jurul a 17 grade şi minima de 5…7 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, mai ales dupã-amiaza probabilitatea pentru averse slabe de ploaie va fi în creştere, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 13 aprilie 2023

În ţară, vremea se va încãlzi în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în timpul zilei în sud-est, iar noaptea în vest şi în nord-vest, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în regiunile sud-vestice.

Temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între -1 şi 9 grade, uşor mai ridicate în regiunile vestice şi pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi uşor. Cerul va mai avea unele înnorãri, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimã va fi de 5…8 grade.

Prognoza meteo 14, 15, 16 aprilie 2023

În ţară, vremea va fi caldã, însã valorile termice vor scãdea uşor de la o zi la alta. Temporar se vor semnala precipitaţii în majoritatea zonelor ţãrii.

În Bucureşti, vremea va fi caldã mai ales în prima zi din interval, apoi va fi posibilã o scãdere a valorilor termice spre cele specifice perioadei. Condiţii de ploaie vor fi pe aproape tot parcursul intervalului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Copil de 2 ani decedat în urma unui accident casnic la Bistrița
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!