Grevă generală în prefecturile din țară. Funcționarii cer salarii mai mari: ”Instituţia Prefectului-Cenuşăreasa Administraţiei Publice”

Angajații prefecturilor sunt nemultumiți de salarii și spun că sunt mai mici decât cele ale angajaţilor din Consiliul Judeţean sau primării. Angajații prefecturilor din Vaslui, Iasi, Arges, Bistrita, Buzau, Maramures și Sibiu au anunțat că vor merge la serviciu, dar nu vor munci.
Alina Costache
10 apr. 2023, 11:53
Grevă generală în prefecturile din țară. Funcționarii cer salarii mai mari: ”Instituţia Prefectului-Cenuşăreasa Administraţiei Publice”

Grevă generală în prefecturile din țară. Angajaţii din Prefectura Buzău şi-au întrerupt activitatea, luni dimineaţă, ieşind iniţial pe holuri şi apoi în faţa instituţiei. Funcționarii au pancarte pe care scrie ”Salariaţii din Instituţiile Prefectului fac pentru prima dată grevă generală. DE CE? Pentru că Guvernul României ”a uitat de noi”, ”Instituţia Prefectului-Cenuşăreasa Administraţiei Publice”, ”Redaţi demnitatea angajaţilor Instituţiei Prefectului”, ”Aplicaţi echitabil prevederile legii salarizării 153/2017”.

Citește și: Profesorii au ieșit din nou în stradă. Sindicaliștii amenință cu greva generală

Angajaţii sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le câştigă raportate la responsabilităţile pe care le au de gestionat dar şi la inflaţie.

”Suntem nemulţumiţi de salarizare. Nu a fost pusă în aplicare Legea 153/2017. Trebuia la sfârşitul anului 2022 să avem întreaga lege pusă în aplicare, noi suntem în urmă acum cu o tranşă şi jumătate, din diferenţa din 2019. În al doilea rând inflaţia, care a erodat în mare parte veniturile noastre salariale. O altă revendicare importantă este că dorim trecerea de la funcţii teritoriale la funcţii de stat. Apoi nu lipsit de interes este faptul că dorim şi transferul instituţiilor de la Ministerul Afacerilor Interne la Secretariatul General al Guvernului, deci nu mai vrem într-un minister militarizat”, a declarat Stelică Bordea, lider sindical în Instituţia Prefectului Buzău, citat de news.ro.

Citește și: Salarii cu 25% mai mari pentru o categorie de bugetari. Între timp, profesorii amenință cu greva generală

Sindicaliștii spun că greva va înceta ”în momentul în care Comitetul de grevă hotărăşte acest lucru, în urma negocierilor care se vor purta la nivel de minister.

La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, a declarat că este alături de angajaţii Instituţiei Prefectului, date fiind diferenţele mari între salariile acestora şi remuneraţiilor pe care le primesc funcţionarii din alte instituţii.
” Cat timp greva colegilor din Institiţia Prefectului este legală, nu am vreun motiv sa o consider inoportună. Aşadar, sunt alături de angajaţii din Instituţia Prefectului, pentru că le cunosc problematica. Deşi au un volum de muncă foarte mare şi complex, ei au salarii mult mai mici faţă, de exemplu, de colegii din ANAF sau Consiliul Judeţean. Oricât de eficientă ar fi atmosfera aici şi  oricât de multă plăcere le-ar face colegilor să-şi facă meseria într- o instituţie ca Prefectura, tot venitul pe care-l asigură familiei primează,  astfel că am ajuns să nu putem opri plecarea lor către alte instituţii.  La Prefectura Buzău, în trei săptămâni, şi-au anunţat plecarea 3 jurişti, iar din 14 posturi la acest serviciu, 7 sunt neocupate. Acesta este unul dintre efectele majore pe care le are salarizarea la nivelul acestei instituţii” a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Marian Ţiclea.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România care i-a dat pe spate pe străini. Are un potențial turistic uriaș, dar puțini români știu de el: ”Este frumos și unic. Sunteți foarte norocoși să locuiți aici”
Capital.ro
Halep, în culmea fericirii. Nu mai poate de bucurie. L-a văzut prima oară
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
România are CEL MAI MARE preț la gaze naturale din regiune! Grecia și Bulgaria sunt în spatele nostru
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Te lasă fără bani chiar la bancomat. Cum acționează escrocii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Românii cu mașini pe motorină, taxați mai puțin. A intrat în vigoare azi, 16 august
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Cinci arestări în cazul morții lui Matthew Perry: legătura cu o rețea vastă de trafic de ketamină
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...