Joe Biden surprinde: vrea să candideze și în 2024, pentru un nou mandat de președinte al SUA

Joe Biden surprinde, din nou. „Cel mai puternic om din lume" vrea încă un mandat la Casa Albă. Președintele propulsat de Partidul Democrat crede că are șanse să-l învingă pe Donald Trump sau pe Ron DeSantis. 
Filip Stan
10 apr. 2023, 20:06
Joe Biden surprinde: vrea să candideze și în 2024, pentru un nou mandat de președinte al SUA

Luni, 10 aprilie, într-un interviu televizat, Joe Biden a confirmat că-și dorește cel de-al doilea mandat la Casa Albă, din 2024.

„Intenţionez să candidez, dar nu suntem încă pregătiţi să facem anunţul”, a declarat în interviul acordat postului NBC preşedintele în vârstă de 80 de ani. El a dat de mult timp de înţeles că doreşte şi al doilea mandat prezidenţial, dar s-a exprimat mereu evaziv pe acest subiect.

În schimb, adversarul său republican la scrutinul din anul 2020, fostul preşedinte Donald Trump, şi-a oficializat deja candidatura pentru alegerile primare din cadrul partidului său care vor desemna candidatul republican.

Între timp, Trump a devenit primul fost preşedinte al SUA inculpat, după ce înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 i-a oferit fostei starlete porno Stormy Daniels suma de 130.000 de dolari – bani de campanie, pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relaţii pe care ei ar fi avut-o în anul 2006.

 

De ce nu comentează Joe Biden problemele lui Donald Trump, din justiție

 

Biden s-a abţinut până în prezent să comenteze inculparea lui Trump, probabil pentru a nu alimenta acuzaţiile acestuia din urmă despre desfăşurarea unui proces cu motivaţie politică împotriva lui.

„Orice comentariu din partea președintelui nu ar face decât să întărească acest scenariu că este mâna administrației democrate în spatele acestei afaceri”, a declarat Ștefan Popescu, expert în politică externă, la EVZ.

 

Partidul Democrat nu ar avea altă soluție în afară de Joe Biden

 

Joe Biden a făcut anunțul în contextul în care varianta Kamala Harris parte din ce în ce mai departe de a se concretiza.

„Democrații cred în scenariul alegerilor din 2020. Văd un nou posibil mandat pentru Joe Biden, a dat anumite semnale că va candida. Partidul Democrat are o mare problemă de leadership. Nu au pe cine să pună în acest moment. 

Kamala Harris nu decolează în sondaje. Chiar în anumite misiuni externe își trimite soțul, deci nu reușește să convingă, din păcate. Biden este singurul care ar putea să candideze. Sigur, va merge spre 83 de ani. Vom avea o repetare a alegerilor din 2020. De partea republicanilor, Trump crede că-l va învinge de această dată pe Biden, cu atât mai mult cu cât are un spirit de revanșă și de partea cealaltă Biden crede că va repeta scenariul din 2020 (…)”, a mai comentat Ștefan Popescu, pentru sursa citată.

Societatea americană este mai împărțită ca niciodată, iar fenomenul „trumpist” prinde din ce în ce mai mult contur.

„(…) Această teamă se traduce și prin radicalizarea reprezentată de fenomenul trumpist. Vedem curentul trumpist, care are o vitalitate extraordinară. Deci chiar dacă a pierdut alegerile, vedem că oamenii sunt perfect mobilizați”, a mai transmis Popescu.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Noi intrigi în Familia Regală. Prințul Harry urmează să moștenească o sumă enormă de bani
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Ordin nou al UE din 1 august. România trebuie să aplice: „Toată lumea să verifice dacă se încadrează”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?